Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Yanıtladı: Altın Yatırımcısı Bitcoin’e mi Kayıyor?

Bitcoin yatırım fonu Grayscale’e gelen yeni fonların ve altın ETF’lerinden çıkışın neredeyse eşit ölçeklerde olması, “Bitcoin, altına alternatif mi oluyor?” inançlarını pekiştirdi. JPMorgan analistleri tarafından paylaşılan raporda da bu kanıları destekler nitelikte veriler yer aldı.  

Kripto para endüstrisinde önde gelen Bitcoin yatırım fonlarından Grayscale, kazançlarını katlıyorken altın 2020’nin ilk çeyreğinde gösterdiği performansı sürdüremiyor. Bu yıl başlarında ons bazında fiyatını 2 bin doların üzerine çıkaran altın, ağustos ayında yaşadığı zirveden sonra yaklaşık %10 düşüş gösterdi.

JPMorgan analistleri, Grayscale’in bu yükselişine ve belki de “Bitcoin mi, altın mı?” karşılaştırmasına nokta koyacak nitelikte açıklamalarda bulundular. JPMorgan analistleri tarafından hazırlanan bir rapora göre insanlar altından vazgeçip, yatırımlarını Bitcoin’e kaydırıyor olabilirler.

Altına alternatif olarak Bitcoin’e yöneliyorlar

New York merkezli yatırım bankası JPMorgan analistleri, cuma günü yayınladıkları raporda Grayscale’e yaşanan fon girişinin, yaşanan altın ETF çıkışına neredeyse denk olmasının dikkat çekici olduğunu belittiler. Analistler “Grayscale Bitcoin Trust için son 5 haftada yaşanan fon akışını daha da etkileyici kılan şey, Ekim ortasından bu yana denk miktarda altın ETF çıkışı yaşanması olabilir” açıklamasında bulundular.

“Yaşanan bu durumun, aile işletmeleri gibi daha önce altın ETF’lerini tercih eden bazı yatırımcıların, altına alternatif olarak Bitcoin’e yöneliyor olabileceği fikrine destek veriyor.”

Grayscale cephesinden gelen açıklamaya göre, bu pek de şaşırtıcı bir sonuç değil. Özellikle aile şirketlerinde, paranın kuşaksal olarak el değiştirdiği bir dönmede olunduğu için; yeni nesillerin eski alışkanlık altın yerine yenilikçi Bitcoin yatırımını tercih ettiği söylenebilir. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan da birkaç gün önce bu tabloya paralel bir açıklamada bulundu. Manukyan açıklamasında Bitcoin’in “altın piyasasından çalmaya başlamış olabileceğini” dile getirdi.

Grayscale için tek bir yön var: Yukarı

JPMorgan altın yatırımcılarını kaybederken, önde gelen Bitcoin fonu Grayscale ise gücüne güç katmaya devam ediyor. Grayscale Genel Müdürü Michael Sonneshein The Blcok’a yaptığı açıklamalarda, 2020 yılının kripto para yatırım yönetimi şirketi için eşi benzeri görülmemiş bir kazanç sağlayacağını vurguladı.

Sonneshein, 2019 yılının şirket için zaten rekor bir yıl olduğunu ve 2020’de ivmenin yine şirketin lehine olduğunu söyledi. Grayscale Genel Müdürü “2020’nin üçüncü çeyreğinde firmanın elde ettiği kazanç 1 milyar doları aştı; dördüncü çeyrekte ise yine sadece yukarı yönlü bir ivme gözüküyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!