Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Bir Haftada Yüzde 140 Yükseldi: Loopring (LRC) Nedir?

Bitcoin fiyatının üst üste rekor tazelemesinden sonra altcoin fitili ateşlenmişken, Loopring (LRC) de bu yükselişte boy gösteren kripto paralar arasına girdi. LRC fiyatı son 1 haftada %140’tan fazla artarken, son 24 saatte ise neredeyse %50 yükseldi. Peki, Loopring nedir?  

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) rallisini takiben yükselişe geçen altcoinler kervanına Loopring de katıldı. Loopring coin, son bir haftada %140’tan fazla artış göstererek yatırımcısının yüzünü güldürdü. Altcoin kendi rekorunu yaklaşık 3 yıl önce 2,40 dolar ile kırmış olsa da; son rallisi ile fiyatını uzun zamandır beklenen 0,50 dolara kadar çıkarmayı başardı.

Loopring (LRC) ilk 50’de

Loopring, yakaladığı ivmeyi son 24 saatte de gösterdi. 1 gün içinde %50’ye yakın yükseliş gösteren LRC, fiyatını 0,50 dolar bandına çıkarmayı başardı. Yaşadığı gerileme ile 0,40 dolar sularında işlem gören Loopring, piyasa değeri sıralamasında da ilk 50’ye girmeyi başardı.

loopring-lrc
Loopring (LRC) için son 7 gündeki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Loopring piyasa değeri 546 milyon dolara dayandı. Piyasa değeri hakimiyeti %0,06’ye çıkan LRC için günlük ticaret hacmi ise 778.5 milyon doları işaret ediyor. Coinbase, Binance, Uniswap, Bithumb, OKEx gibi birçok borsa LRC tokenı listelemektedir. Loopring coin, 20’den fazla platformda toplam 100’e yakın paritede işlem görmektedir.

Loopring (LRC) nedir?

Loopring merkeziyetsiz borsaların (DEX) oluşturulması için tasarlanan bir protokoldür. Merkezi kripto para borsalarının dezavantajlarını hafifletmek amacı ile merkeziyetsiz bir değişim sunmayı hedefler. Loopring nihai hedefini hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsaların en iyi yönlerini birleştirerek, hibrit bir hizmet sunmak olarak açıklıyor.

Loopring ekibine göre kripto para sektöründeki merkezi borsalar oldukça popüler ve kullanışlı olsa da kullanıcı ve platform arasında fonu tutan bir merkez görevi gördüğü için; regülasyon riskleri, şeffaflık, hack saldırıları gibi bazı dezavantajlar taşır. Loopring merkeziyetsiz borsalardaki blockchainin ölçeklenebilirlik sorunu veya parçalanmış likidite gibi sorunları olduğunu öne sürüyor. Proje, yenilikçi hibrit çözümler ile bu verimsizlikleri azaltarak kripto para dünyasını hem DEX hem de merkezi borsanın faydaları ile buluşturmayı amaçlar.

Loopring projesi, ilk olarak Aralık 2019’da Ethereum tabanı üzerine inşa edilen LRC token ICO’su ile halka açıldı. Loopring’in yaratıcısı Çinli bir yazılım mühendisi ve girişimci olan Daniel Wang’dir. Wang, Loopring’i geliştirmeden önce JD.com ve Google gibi dev şirketlerde de teknoloji departmanlarında yönetici ve kıdemli yazılım mühendisi olarak çalışmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!