Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin “Gördüğümüz Hiçbir Balona Benzemiyor”

Hedge fonu Man Group Bitcoin için “daha önce görülen hiçbir balona benzemiyor” yorumu yaptı ve bunun sebeplerini açıkladı. Henüz yeni bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’in kendi yolunu bulmaya çalıştığı ve bu iniş çıkışlar ile fiyat keşifleri yaptığı vurgulandı. 

Bitcoin 2021 yılına 2020’nin son aylarındaki performansını aratmayacak şekilde başlayıp tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42 bin dolara yükselmeyi başardı. Bitcoin fiyatı son 1 yılda %300’ün üzerinde artış gösterdi ve bu performans birçok insanın BTC için yeniden “balon” yorumu yapmasına temel oluşturdu.

BTC, başlangıçtan beri lale çılgınlığı ya da dot-com balonu ile karşılaştırılarak eleştirildi. Dünyanın halka açık en büyük hedge fonu firması olan Man Group yaptığı açıklama ile “Bitcoin eğer bir balon ise geçmiştekilere hiç benzemiyor” yorumunda bulundu.

“BTC balonu her patladığında, bir yenisi patlayanın yerini alıyor” 

Hedge fonu Man Group analistleri 12 Ocak’ta paylaştıkları bir açıklamada “Bitcoin balonu” ithamını irdeledi. Analistlere göre Bitcoin piyasasında ne zaman bir balon oluşup patlasa onun yerine yeni bir balon oluşmaya başlıyor.

“Bu durum Bitcoin’i geçmişteki diğer büyük balonlardan ayırıyor.”

Man Group tarihteki bazı önemli balonların tablosunu da paylaştı. Paylaşılan tabloda Bitcoin yer almadı.

Bitcoin-balonHer yükseliş ve düşüşü “balon” olarak adlandırmayalım

Hedge fonu Man Group’un analistleri yayınladıkları açıklamada, bir varlıkta gözlemlenen her düşüş ve yükselişin direkt “balon” olarak adlandırılmaması gerektiğini dile getirdiler. Analistler, henüz 12 yıllık yeni bir varlık olan Bitcoin için bu hareketliliğin fiyat keşfinin bir parçası olduğunu vurguladılar. Analistler bu balon hareketi olarak görülen tablonun Bitcoin’in daha fazla istikrar ve meşrutiyet kazanan kadar izlediği bir rota olabileceğini öne sürdüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!