Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk CEO’su Kullanıcı Şikayetlerini Yanıtladı

BtcTurk kullanıcıları geçen hafta yaşanan teknik sorunlar nedeniyle borsayla ilgili pek çok şikayette bulundular. BtcTurk CEO’su Özgür Güneri 14 Ocak günü katıldığı programda borsadaki sorunların gitgide büyüyen işlem hacminden kaynaklandığını dile getirdi.

Özgür Güneri 14 Ocak günü Habertürk’teki Para Gündem programında Ebru Baki ile bir araya geldi. Kripto para fiyatlarından ve regülasyonlarından bahseden Güneri, özellikle geçen hafta boyunca gelen şikayetlerin üstünde durdu.

Borsa hacminde dev büyüme

Türkiye’de Google’da ‘bitcoin‘ ve ‘ethereum‘ gibi kelimeler için yapılan aramalar hacmen rekor düzeye ulaştı. BtcTurk CEO’sunun açıklamaları bu ilginin talebe de yansıdığını gösterdi. Güneri, Ocak 2021 boyunca alacakları yeni üye sayısının neredeyse 2020 yılı boyunca aldıkları yeni üye sayısına denk olduğunu ifade etti.

Yerli kripto para borsaları bu ay günlük 1 milyar dolar ticaret hacmini geçtiler. Güneri, tarihlerinde ilk kez bu kadar fazla hacim aldıklarını belirtti. Geçen yıl ile bir kıyaslama yapan CEO, “(Borsada) Ocak 2020’de bir günde 40 bin emir eşleşirken Ocak 2021’de bir günde 2 milyon emir eşleşti.” açıklamasında bulundu.

‘Borsa İstanbul gibi gün sonumuz yok’

BtcTurk CEO’su, işlem hacimlerindeki bu dev artışın ölçekleme açısından sorunlara yol açtığını söyledi. Güneri, hem banka tarafında hem kendi taraflarında bir yoğunluk olduğunu ekledi.

Kripto para borsalarında yaşanan sorunun temeline inen Güneri, bunun sebebini piyasaların 7 gün 24 saat açık olması ile açıkladı. “Borsa İstanbul gibi gün sonumuz yok. Hafta sonu (borsayı) kapatıp bakım yapamıyoruz.” diyen BtcTurk CEO’su, yeri geldiğinde “Canlı ortamda bakım yapmak” zorunda kaldıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!