Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMB/Lagarde: Bitcoin Regüle Edilmelidir

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, katıldığı Reuters etkinliğinde “Bitcoin spekülatif bir varlıktır.” açıklamasında bulundu. Onun volatil yapısına vurguda bulunan Lagarde kripto paralar için global bir regülasyon çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı online olarak düzenlenen Reuters Next etkinliğinde kripto paralar hakkında konuştu. Bitcoin’in kullanım alanlarından bazılarının uygun olmadığını dile getiren Lagarde, onun spekülatif bir varlık olduğunu ve “regüle edilmesi gerektiğini” söyledi.

Kripto paralar için global regülasyon çağrısı

Christine Lagarde bitcoin ile ilgili açıklamalarında onun spekülatif yapısının yanı sıra “tuhaf kullanım alanlarının” üstünde durdu. Onun yasa dışı amaçlarla kullanıldığını dile getiren Lagarde özellikle kara para aklama işlemlerine vurgu yaptı.

Lagarde, bitcoin için hazırlanacak regülasyonların genel geçer olması gerektiğini söyledi. Global regülasyon çağrısında bulunan AMB Başkanı buna G7 veya G20 gibi kuruluşların öncülük edebileceğini ifade etti. Lagarde Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) böyle bir projede oynayacağı rolün önemini vurguladı.

‘Dijital euro geliştireceğiz’

Avrupa Merkez Bankası, Facebook’un Diem projesini duyurmasının ardından dijital merkez bankası parası (CBDC) ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Lagarde, AMB’nin geliştirmeyi planladığı dijital euro projesi ile ilgili bir duyuru yapıp “Dijital euroyu beş yıldan kısa bir süre içerisinde geliştirmiş olmak istiyoruz.” dedi.

Avrupa Merkez Bankasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kendi dijital para çalışmalarını yürüttüğü biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!