Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisinden Regülasyon Geliyor Yorumu

Bitcoin madenciliği şirketi Argo Blockchain CEO’su Peter Wall, yaptığı açıklamalar ile madencilik şirketlerine olan ilginin artışını gözler önüne serdi. Kripto para alanında ilerleyen günlerde daha fazla regülasyon görebileceğimizi Wall, dijital merkez bankası paralarının (CBDC) sektörü nasıl etkileyebileceği hakkında da yorumlarda bulundu.

Bitcoin madenciliği yapan ve Londra borsasında listelenen Argo Blockchain şirketinin CEO’su Peter Wall Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda, kripto para madenciliği şirketlerine en az kripto paralara olan kadar ilgi gösterildiğini söyledi. Wall, şu an bir BTC madencilik şirketine yatırım yapmanın tıpkı küçük bir altın madenciliği firmasına yatırım yapmak gibi olduğunu belirtti.

Bitcoin madenciliği şirketlerinin hisselerine olan ilginin giderek arttığını savunan Wall, geçen ay Argo Blockchain’in de kazançlarını katladığını duyurdu. Argo Blockchain piyasa değeri sadece bir ay içinde 25 milyon İngiliz Sterlini’nden 300 milyon sterlinin üzerine çıkmayı başardı.

Kripto para sektörü için daha fazla regülasyon olabilir

Argo Blockchain CEO’su her sektörde olduğu gibi kripto para alanı için de regülatörler ile bir çekişme yaşanabileceğini söyledi. Wall, hem BTC hem de tüm kripto para camiası için ilerleyen günlerde hükümetler tarafından daha fazla düzenleyici yasanın çıkarılabileceğini vurguladı.

Wall, bu regülasyon faaliyetlerinin diğer birçok alanda da görüldüğünü ve kripto para piyasası için de normal olarak düzenlemelerin gerçekleştirilebileceğini söyledi. CEO, sektör için “henüz yolun çok başındayız” yorumu yaptı ve Bitcoin’in sadece 12 yıldır var olduğunu hatırlattı.

“CBDC’ler sektöre köstek değil destek olur”

Peter Wall, dijital merkez bankası paraları (CBDC) hakkında yorumda bulundu. Wall, dijital merkez bankası paralarının kripto paralara olan rağbeti ya da ihtiyacı azalmayacağını öne sürdü. CBDC’lerin ve kripto paraların doğaları gereği farklı olduklarının altını çizdi.

CEO Wall, dijital merkez bankası paralarının merkezi ve hükümetlerin kontrolünde olduğuna dikkat çekerek, Bitcoin gibi kripto paraların boşluğunu dolduramayacaklarını dile getirdi. Wall, CBDC’lerin kripto para sektörünün gelişmesine zarardan çok faydası olacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!