Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uzmanı O’Leary Neden Bitcoin Almadığını Açıkladı

Yatırım uzmanı ve Shark Tank sunucusu Kevin O’Leary, YouTube kanalında neden Bitcoin yatırımı yapmadığını açıkladı. Buna gerekçe olarak O’Leary, Bitcoin’in sahip olduğu bazı olumsuzlukları gösterdi.

Daha önce “sadece eğlencesine Bitcoin alıyorum” diyen yatırımcı Kevin O’Leary, 12 Ocak tarihinde paylaştığı bir videoda Bitcoin’e yatırım yapmayacağını açıkladı. BTC’yi kurumsal bir varlık olarak görmeyen yatırımcı, videoda Bitcoin’in sahip olduğu bazı olumsuzluklara değindi. O’Leary, BTC’nin diğer varlık sınıflarıyla kıyaslandığında bir işlevi olmadığını öne sürerek “Bitcoin ile küresel çapta yatırım yapılamıyor” dedi.

Bitcoin çok volatil

Kevin O’Leary, videoda Bitcoin’in çok volatil (oynak) bir varlık olması üzerinde durdu. BTC fiyatı yukarı veya aşağı yönlü hareket ettiğinde sürekli baskı altında kaldığını söyleyen yatırım uzmanı, “Bitcoin fiyatı düşünce kimseden ses çıkmıyor” dedi.

“Bir varlık işe yarıyorsa alırım”

Kevin O’Leary, “bir finansal varlık işe yaradığı takdirde almaya değerdir” diyerek Bitcoin’in henüz bir işlevi olduğunu görmediğini söyledi. Bu zamana kadar Bitcoin’de gördüğü tek şeyin volatilite olduğunu tekrar vurgulayan yatırımcı, diğer varlık sınıflarıyla BTC’yi karşılaştırdı. O’Leary Bitcoin’i “koca bir hiç” olarak nitelendirirken kripto paraya olan küresel ilginin varlığını da kabul ettiğini söyledi. 

Bitcoin’in işlevsiz olduğunu gerekçelendiren yatırım uzmanı, kripto parada gördüğü birkaç olumsuzluktan bahsetti. Öncelikle her kurumsal şirketin Bitcoin almak istememesini olumsuz olarak gördüğünü ifade eden yatırımcı, regülasyon konusuna da değindi. Her ülkenin finansal regülasyonunun aynı olmadığını, bu nedenle küresel çapta yatırım yapmak isteyen bir kişinin Bitcoin ile işlem yapmasının her zaman mümkün olmadığını söyledi.

Son olarak yatırımcı, hızlı bir şekilde yüksek miktarda Bitcoin almanın zorluğundan bahsetti. O’Leary, “Şu anda 1 milyon dolar değerinde BTC almak istesem bunu yapmak için çok uğraşmam gerekir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!