Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’lerini Bulabilirse 71 Milyon Dolar Dağıtacak

Birleşik Krallık’ta yaşayan 35 yaşındaki James Howells, 2013 yılında kaybettiği 286 milyon dolar değerindeki bitcoin’lerini bulabilirse 71 milyon dolar bağışlayacak. 

Eski bir bitcoin kullanıcısı olan James Howells, topladığı bitcoin’leri eski bir sabit diskte saklıyordu. Howells 2013 yılında bu sabit diski farkında olmadan çöpe attı. Diskin içerisinde 7 bin 500 tane bitcoin bulunuyor.

2014 yılından beri bulmaya çalışıyor

Howells bitcoin değerlenmeye başladıktan sonra bu diski bulmak için harekete geçti. 2014’te Newport’taki belediye meclisiyle iletişime geçen Howells, bölgedeki çöp depolama alanını aramak için izin almaya çalıştı.

Newport belediyesi 2013 yılında merkezi çöp kutuları dolduğu zaman bu kutulara bir seri numarası atıyor, bunları depolama alanına götürüp gömüyordu. Yerel gazetelerden South Wales Argus’a konuşan Howells, umudunu buna bağlıyor. Howells Newport belediyesinden izin alıp geçmiş atık kayıtlarına ulaşabilirse sabit diskini çöpe attığı kutunun seri numarası bulabilir, onun nereye gömüldüğünü tespit edebilir.

Belediyeden izin almaya çalışıyor

Bu çöp kutularını gömülü oldukları yerden çıkarmanın milyonlarca sterline mal olabileceği düşünülüyor. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre bu sabit diskinin orada olup olmadığının garantisi dahi bulunmuyor.

Belediye bunun yanı sıra bu atıkları yüzeye çıkarmanın çevreye vereceği zarardan endişeleniyor. Tüm bu sebepler yüzünden izin alamayan Howells bunlara çözüm üretmeye çalışıyor. 7 bin 500 tane bitcoin’in peşinden koşan Howells parayı da bulacağını, çevreyi de koruyacağını söylüyor. Yerel medyaya konuşan Howells’in açıklamaları şöyle:

“Belediye yetkilileriyle görüşüp hazırladığımız planı onlara sunmak istiyorum. Bu projeyi fonlamaya razı olan bir hedge fonu buldum. Sadece belli bir alanı taramak istiyoruz. O bölgeyi hava geçirmeyecek şekilde mühürleyeceğiz. Çevreye gaz sızmayacak. Bu işin maliyeti için gereken parayı ortak bir hesaba koymaya razıyız. Olur da düzgün bir iş yapmazsak yaptığımız işin masrafını belediye ödemek zorunda kalmayacak.”

Yüzde 25’ini Covid-19 için bağışlayacak

Bu diskin bulunup bulunmamasının ötesinde; diskin çalışıp çalışmadığı bilinmiyor. Ancak Howells’e göre cihazın dış yüzeyi çürümüş olsa da diskin kendisi çalışır durumda olabilir.

Eski bitcoin kullanıcısI, bulmayı umduğu 7 bin 500 bitcoin’in yüzde 25’ini bağışlayacağını söylüyor. Howells bu paranın Covid-19 ile mücadele kapsamında hazırlanan yardım fonuna eklenebileceğini açıkladı. Bu paranın tam olarak nasıl dağıtılabileceği bilinmese de Howells şunu söylüyor:

“Şu sıralar maddi zorluk yaşayan çok fazla insan var ve bu paranın o insanlara bir yardımı dokunabilir. Böylece parayı iyi bir amaç için kullanmış oluruz. İşin detayları henüz belli değil ama ana fikir şu: Para yardımı isteyen herkesin tek bir başvuru hakkı olacak ve herkese hiçbir şart aranmadan para verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!