Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steller CEO’su: Balon Patladığında Ayakta Kalmak İstiyoruz

Jed McCaleb ve eToro CEO’su Yoni Assia geçtiğimiz akşam bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

**Dot-com balonu 2000 yılının Mart ayında teknoloji firmalarının yer aldığı borsa endeksi olan NASDAQ’daki senetlerin büyük değer kaybı yaşamasıyla sönen ekonomik balon. (Kaynak: www.wiki-zero.com)

Finance Magnates geçen akşam ‘Stellar ve eToro ile Bir Akşam’ adlı etkinliğe katıldı.

Buluşma, Tel Aviv Fintech haftasının bir parçası olarak; fintech, blok zinciri teknolojisi ve siber güvenlik konularında konferanslar ve akşam etkinlikleri içeren dört günlük bir toplantı şeklinde icra edildi.

https://twitter.com/FinTechWeek/status/970596874234355712

 

“#FintechHaftası bu hafta icra ediliyor. Eğer bu toplantılara katılamadıysan, http://fintechweek.live adresinde canlı bir akışımız var “

Geçen  akşamki toplantı Mayıs 2016’da Barclay’s Bankası tarafından Tel Aviv’de kurulan bir teknoloji merkezi olan Rise’de gerçekleştirildi.

Buluşma toplantısında Stellar’ın kurucu ortağı Jed McCaleb ve eToro’nun CEO’su Yoni Assia’ın konuştular. Gelecekteki yenilikler ve blok zincir teknolojisindeki eğilimler konularını tartıştılar.

Giriş Konuşmaları

Jed McCaleb:

“Stellar, ödemeler için açık bir protokoldür. Bir yerde dijital dolar varsa, bir de gerçek bir tane olması gerekir. Stellar da bunu yapıyor. Stellar ‘da mutabakatlara dayanan bir protokolümüz var. BTC iş kanıtını (proof of work ) kullanıyor ve bu son derece pahalı bir işlem. Ancak bizim daha verimli bir sistemimiz var. Herkes ağ üzerinde kime güvenmeniz gerektiği  konusunda fikir birliği içerisinde olamaz.”

İnternetin yaratıcıları o zamandan bugüne Wikipedia veya airBNBgibi şeylerin çıkacağını öngöremezdi. Ve biz de öyleyiz. Yaratıcılığa imkan tanıyan ve muazzam fırsatlar sunan bir platformuz. “

Yoni Assia:

“Yaşadığımız yaşam şeklini belirleyecek, bir insanlık tarihi yazıyoruz. Şimdi inşa ettiğimiz şey, yakında galaksiler arası kabul görmeye başlayacak yeni bir ekonomi. Para devriminin doğal bir devamı. eToro, 2011’de BTC’ye incelemeye başladı ve ondaki potansiyelini görmeye çalıştı. O zamanlar insanlar blok zinciri ve kripto para kavramlarını alaya alıyorlardı. BTC 20.000 dolar seviyelerini gördüğünde, dünya geleceğe doğru harekete başladı.

9 milyon kullanıcımız ve 450 çalışanımız var. Bugün makine öğrenmesine dayalı yatırım araçlarını başlatıyoruz. “

McCaleb:

“Bana kripto dünyasını hatırlatan şeylerden biri madenciliktir. Madenciliğe yaklaşık bir milyar dolar yatırım yapıldı ve buna bir çözüm bulmak istedim. Bitcoin müthiş bir fikir, ancak bunu sadece bir token olmaktan öteye götürmemiz gerekiyor.”

Ripple forku hakkında soruldu:

“Ripple’den 2013’te ayrıldım. Doğru yönde ilerlemediler. Geliştirmek istediğimiz şey, tokenların dağıtım şekliydi. Ayrıca kar amaçlı bir şirket olarak kuruldular. İnternet’i kar amaçlı olarak hayal edebiliyor musunuz? Bu bir hata. Stellar kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu -Stellar’ı mümkün olduğunca çok insana dağıtmak  istiyorum. Geliştirici iseniz, bir proje için token alabilirsiniz ve daha kapsamlı bir projeniz varsa daha fazla token alabilirsin.

Birçok kişiye 10 dolarlık Stellar vermeyi istiyoruz, ancak sistem teknolojik olarak henüz hazır değil (cüzdanlar vb. sebepler açısından). Son 2 aydır çılgınca bir şekilde personel alıyoruz ve çok yakında büyük bir şeyler duyuracağız.

Bir dot.com balonu halindeyiz. Kaza geldiğinde yeterince gerçek olduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Stellar’ın üstündeki ICO’lar – Açık bir sistem, bu yüzden herkes bunu yapabilir. Ethereum’dan farklı bir modelimiz var. Onlar daha genel bir platform. Ekonomik değerlerinizi aktarmak veya varlıklarınızı saklamak istiyorsanız, biz bu konuda çok daha iyiyiz. “

Q & A

“BTC ile Ripple Arasında – Merkezileşme ile merkeziyetten uzakta kalma  ölçeğinde siz kendinizi nerede konumluyorsunuz?

Assia: “Biz ortasındayız. Hâlâ ağı kontrol eden kimse yok ve sistem merkezi değil, fakat açıkçası, BTC’den daha fazla etkileyen hususlar da var. ”

“IBM ile ortak çalışırken merkezileşmeden nasıl kaçınırsınız?”

McCaleb: “IBM’in büyük bankalara satış yapması kolaydır, çünkü hepsiyle ilişkileri var ve bu yüzden bize yardımcı oluyorlar. IBM ürünü olmak istemiyoruz, ancak dünya çapında bir kabul görmenin tek yolu bu ”

“Stellar Ethereum’dan nasıl daha iyi?”

McCaleb: “Stellar’da varlık yaratmak daha kolaydır, kodlama yoktur. Ama ne istersen yapabilirsin diye de bir şey yok. Bununla birlikte, yapmak istediğiniz şeyin% 90’ını yapabilirsiniz. ”

“Tokenları maddi varlıklar ile nasıl ilişkilendirdiniz?

McCaleb: “Altın ve mülklerde olduğu gibi, aynı şey. Tokenları  gerçek varlıklar ile destekliyoruz. ”

“Stellar birlikte çalışabilirlik açısından hangi planlara sahip?”

McCaleb: “Merkezi olmayan sistemler iyi ölçeklenemiyor. Ölçeklendirme yapabilmek için belirli seviyede merkezileşmeye ihtiyacınız var. ”

“Cüzdanlarınızdan beklentiniz nedir?”

McCaleb: “Kullanıcılara, kripto para kullandığını bile farkettirmeyecek bir cüzdan istiyoruz. Sonuçta sıradan vatandaş sadece A’dan B’ye para gönderiyor. ”

Geçmişi

Stellar Lumens, 7 milyar doları aşan pazar hacmi payına sahip bir kripto para. İlk önce 2014’te Ripple protokolüyle başlatıldı (McCaleb ayrıca Ripple’i kurdu), ancak daha sonra forklandı. Bir ödeme sistemi olması nedeniyle Ripple ile bazı benzerlikler taşımakta, ancak Ripple, kurumlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış kapalı bir sistem iken, Stellar açık kaynak olması ve gelişmekte olan piyasalara ve banka hesabı olmayan kesime odaklanması nedeniyle farklılık gösteriyor. Birçokları tarafından 2018’de izlenecek kripto paralardan biri olarak görülüyor.

eToro, İsrail, Kıbrıs ve İngiltere’de ofisleri olan bir sosyal ticaret aracısı. eToro hisse senetleri, ETF’ler, CFD’ler (Fark kontratları, para birimleri, emtia ve kripto paralar ile ilgili işlemler sunmaktadır.

**CFD: hisse senedi, endeks veya emtia gibi varlıklara fiilen sahip olunmadan sadece fiyat beklentilerinin alınıp satılmasını sağlayan türev araçlardır. (Kaynak www.gcmforex.com)

**ETF: hisse senedi, tahvil bono ve emtia gibi yatırım ürünlerinin bulunduğu herhangi bir endeksi baz alan ve bu endeks performansını yatırımcılara yansıtan bir yatırım fonlarıdır  (Kaynak www.ekonomist.co)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment