Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurbana Hacklendiğini Düşündürüp Bitcoin’lerini Çaldılar

Kaliforniyalı bir adam kripto para dolandırıcılarının tuzağına düştü, 27 bin dolarlık Bitcoin’inden oldu. Dolandırıcılar, kurbanın hacklenmiş olabileceğini düşünmesini sağlayarak ondan kripto para cüzdanının hesap kimlik numarasını ve şifresini almayı başardılar.

Kaliforniya, Daly City polisi geçtiğimiz hafta yaşanan bir kripto para dolandırıcılığını kamuoyu ile paylaştı. Daly Polis Departmanına göre 14 Ocak günü 48 yaşındaki bir şehir sakini kripto para dolandırıcılarının tuzağına düştü. Dolandırıcıların karmaşık planı adamın 27 bin dolarlık Bitcoin‘ine mal oldu.

Pembe dizi senaryosu gibi kurgulayıp katmanlı bir plan ile dolandırdılar

SFBay tarafından yayınlanan habere göre, 48 yaşındaki kurban T-Mobile hesap şifresinin değiştirilme teşebbüsü hakkında mesajlar almaya başladı. Adam bu mesajların ardından T-Mobile’ın telefon numarası olduğunu düşündüğü numarayı aradı ve hesabının bir saldırı altında olabileceğini dile getirdi. Yetkili sandığı kişiden hesabın dondurulup dondurulamayacağını öğrenmek istedi.

bitcoin-dolandiriciligi

Kurban dondurma işlemi için Bitcoin hesabında kullandığı eski bir e-posta adresine yeni şifre yollandığını anlattı. E-posta’daki linke tıklayan adam, kısa süre sonra Bitcoin cüzdanı Ledger firmasında çalıştığını söyleyen birinden yeni bir arama aldı. Ledger yetkilisi olduğunu iddia eden kişi, adamın e-posta adresinin hacklenmiş olabileceğini söyleyerek ondan şifresini ve anonim hesap kimlik numarasını istedi. Yatırımı için telaşlanan kurban, istenilen bilgileri sahte Ledger yetkilisi ile paylaştı.

48 yaşındaki adam daha sonra hesabını kontrol ettiğinde ise tüm Bitcoin birikiminin çekildiğini gördü. Kurbanın polise verdiği ifadeye göre adamın hesabında yaklaşık 27 bin dolarlık BTC bulunuyordu. Polis henüz olay veya soruşturma ile ilgili bir güncelleme paylaşmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!