Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediyesi Bitcoin Almak İçin Harekete Geçti

Miami belediyesi, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık bitcoin almasının ardından harekete geçti. Belediye Başkanı Francis Suarez, 11 Şubat tarihinde bitcoin almak üzerine bir toplantı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bitcoin hakkında pozitif tutumuyla tanınan ve şehirlerin bitcoin işlemlerine izin vermesi gerektiğine inanan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, perşembe günü şehirde bir toplantı gerçekleştirecek. Bloomberg’in haberine göre, toplantıda Miami’nin bilançosuna bitcoin eklenip eklenemeyeceği üzerine konuşulacak.

Belediye Başkanı Suarez, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığını açıklamasının ardından bir tweet paylaştı. Saurez, perşembe günü yapılacak toplantıyla ilgili şunları söyledi:

“Elon Musk’ın duyurusu toplantı için oldukça yardımcı oldu. Şimdi tek ihtiyacımız olan Amazon’dan bir bitcoin hamlesi.”

bitcoin-miami
Tesla’nın SEC’e sunduğu bildiride 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığını açıklaması, kripto para piyasasının gündemine bomba gibi düştü. Rekor tazeleyen bitcoin, 48 bin dolara kadar çıktı. Tesla, SEC’e sunduğu bildiride gelecekte daha fazla dijital varlık alabileceğinin sinyallerini verirken aynı zamanda bitcoin’i bir ödeme aracı olarak görmesi de piyasaları yukarı yönlü hareket ettiren detaylar arasında bulunuyor.

Bitcoin ile maaş ödenebilir

454 bin kişilik Miami şehrinin belediye başkanlığını yapan Suarez, bitcoin ile maaş almak isteyen belediye çalışanlarına bu imkanın tanınabileceğini 1 Şubat’ta açıkladı. Bunun yanı sıra Miami’de yaşayan vatandaşların, vergilerini bitcoin aracılığıyla ödemelerinin sağlanabileceği konuşuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!