Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediyesi Bitcoin ile Maaş Ödeyebilir

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kripto paralar için özel bir araştırma ekibi kurduktan sonra bir adım daha atmayı planlıyor. Miami Belediyesinde çalışan kişilerin, tercih etmeleri halinde, maaşlarını dolar yerine bitcoin ile alabilecekleri konuşuluyor.

Belediye Başkanı Suarez, Forbes’a konuşup Bitcoin bir fikir olarak bana hep ilgi çekici gelmiştir.” dedi. Belediye Başkanı, ona gösterdiği bu ilgiyi üç aşamalı bir şekilde somutlaştırmayı hedefliyor.

Hem ödeme hem değer saklama aracı

Suarez, Miami Belediyesi olarak bitcoin’i üç farklı alanda kullanmayı planladıklarını açıkladı. Bunlardan ilki; tercih eden belediye çalışanlarına dolar yerine bitcoin ile maaş vermek. İkincisi, Miami’de ikamet eden vatandaşlara vergilerini ve daha farklı ödemeleri bitcoin ile yapma imkanı tanımak. Belediye bu iki özelliğiyle bitcoin’i bir ödeme aracı olarak görüyor.

O, üçüncü planda ise bir değer saklama aracı olarak ele alınıyor. Suarez, Miami Belediyesinin bütçesinin bir kısmının bitcoin’e yatırılabileceğini açıkladı. Forbes’a göre bu, Amerika Birleşik Devletlerinin ötesinde dünyada bir ilk olabilir.

Pratikte böyle bir yatırım mümkün mü?

Belediye bütçesinin büyük bir kısmı nakit veya nakite denk varlıklardan oluşuyor ve bütçede kayıtlı herhangi bir emtia bulunmuyor. Belediye Başkanı’nın düşüncesi bu haliyle radikal görünüyor.

Bu radikallik beraberinde belli bir yatırım riski getiriyor. Suarez, bu riski minimale indirmek ve belediyeye herhangi bir zarar vermemek için bu yatırımı kamu-özel sektör ortaklığıyla yapmayı planlıyor. Planını Forbes’a anlatan Suarez; 250 bin doların belediye bütçesinden; 750 bin doların üç farklı özel yatırımcı tarafından karşılanabileceği bir bitcoin fonundan bahsetti. Bunun, belediyenin maruz kalacağı riski azaltacağına inanılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!