Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Beklenen 500 Milyon Dolarlık Gün Geldi

Yönetimi altında 230 milyar dolardan fazla varlık bulunduran Guggenheim, 1 Şubat 2021 itibarıyla dolaylı yoldan 500 milyon dolarlık bitcoin yatırımı yapabilme hakkına sahip. Şirketin Kasım 2020’de yaptığı başvuru, yılın ikinci ayı itibarıyla uygulanabilir hale geldi.

Yatırım devi Guggenheim, vadeli bitcoin işlemi yapabilmek için ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu. Başvuru 27 Kasım 2020 tarihinde yapılmışken; bu işlemlere en erken 31 Ocak 2021 tarihinden sonra başlanabileceği ifade edildi.

sec-guggenheim-bitcoin-btc-kripto-para
SEC başvurusundan bir görüntü, Kaynak

Grayscale’e yatırım yapabilecek

Guggenheim’ın yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri 233 milyar doları aşıyor. Şirket, SEC’ye yaptığı başvuruda bitcoin yatırımı yapmak için yalnızca Macro Opportunities Fund’ı kullanacağını vurguladı. 5 milyar dolarlık bu fon, şirkete dolaylı yoldan 500 milyon dolara kadar varan değerde bitcoin işlemi yapma imkanı tanıyor.

Şirketin yaptığı başvuruda bu paranın Grayscale Bitcoin Trust’a yatırılacağı belirtildi. Guggenheim bu haliyle doğrudan bitcoin değil, onun yerine GBTC satın alabilecek.

1 Şubat itibarıyla uygulamaya girdi

Guggenheim, 31 Ocak gününün geride bırakılmasıyla bu işlemlere başlama hakkı kazandı. Guggenheim’ın GBTC almak gibi bir yükümlülüğü bulunmamakla birlikte, almasına engel olacak yasal bir pürüz kalmadı.

Piyasadaki para akışını takip eden bazı sosyal medya kullanıcıları, 31 Ocak tarihinde yapılmış 483 milyon dolar değerindeki bir işlemin Guggenheim kaynaklı olabileceğini düşündüler. Grayscale verileri kontrol edildiğinde ise o tarihte fona bu kadar yüklü miktarda bir para girişi olmadığı tespit ediliyor. Bu tablonun her birkaç saatte bir güncellendiği biliniyor.

guggenheim-grayscale-gbtc
31 Ocak’ta Grayscale fonlarına giren para miktarı, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!