Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin Fiyatı Rekor Kırdı: Neden Yükseliyor?

Binance Coin (BNB) fiyatı, hafta başından beri yüzde 80’in üstünde yükseldi ve salı günü itibarıyla 90 doların üstüne çıktı. Rekorunu 93 dolarla kıran BNB, en büyük kripto paralar listesinde yedinci sıraya yerleşti.

Binance’in kendi kripto parası Binance Coin, 2017 yılında piyasaya sürüldü. Başta Ethereum teknolojisini kullanan bu coin, Nisan 2019’da Binance Chain’e geçiş yaptı.

BNB ocak ayının sonuna kadar 40 dolardan işlem görüyordu. Aylar süren büyüme trendi ve birkaç gün içerisinde yayılan haberler, onun fiyatını yüzde 80’in üstünde artırdı.

binance-coin-coingecko-grafik
Binance Coin’in 2017’den 9 Şubat 2021 tarihine kadarki grafiği

‘100 dolar küçük bir hedef gibi geliyor’

Tesla’nın bitcoin aldığını açıklaması, piyasanın büyük bir kısmını harekete geçirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance Coin’in 93 dolar olduğunu görüp, “Elon Musk’a teşekkür ederim” dedi. BNB fiyatındaki yeni rekoru yorumlayan Zhao, “Ama her şeyden önce, Binance Smart Chain camiasına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sadece bir günde yüzde 30 değerlenen BNB fiyatı, neredeyse 100 dolar oldu. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla “100 dolar artık küçük bir hedef gibi geliyor. Uzun vadeli hedeflerimiz çok daha büyük olmalı.” açıklamasında bulundu.

Binance’ten iki önemli haber geldi

Kripto para devi, geçen hafta Blockchain Week adlı bir etkinlik düzenledi. Changpeng Zhao, hafta ortasında bir yayına katılıp üç projeye ilişkin açıklamalarda bulundu: Binance Lite, Binance Pay ve Binance Card.

Şirket, kripto para kullanımını kolaylaştırmak için Binance Lite adlı yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulamanın, halihazırdakine kıyasla daha az karmaşık olduğu ve daha geniş bir kitleye hitap edebileceği düşünülüyor.

Zhao, buna ek olarak bir süredir üstünde çalıştıkları Binance Pay projesini tanıttı. Bu proje, insanların günlük hayatta kripto para ile alışveriş yapmalarını sağlayacak. Tüketici, alışverişin ücretini kripto para ile öderken bu, işletme sahibinin cüzdanına itibari para veya stablecoin olarak geçecek.

Bu projenin Binance Card’a entegre edilebileceği, Avrupa’da birkaç haftada on binlerce Binance Card dağıtıldığı ve bu sürecin gelecekte globale yayılabileceği açıklandı.

Binance Smart Chain büyümeye devam ediyor

Ethereum’un rakiplerinden biri olan Binance Smart Chain, kullanıcı kitlesini büyütüyor. Yılın ikinci yarısında tanıtılan BSC, Şubat 2021 itibarıyla günde 800 binden fazla işleme ev sahipliği yapıyor. Binance Smart Chain; Binance Coin ile para transferi ve staking yapmak için kullanılabiliyor.

binance-smart-chain-gunluk-şslem

Changpeng Zhao, sık sık BSC ile işlem yapmanın Ethereum ile işlem yapmaktan daha düşük maliyetli olduğunu vurguluyor. “ETH kullanabilmek için 100 dolardan fazla işlem ücreti ödedim. Kendimi hem zengin hem aptal gibi hissediyorum.” diyen Zhao, Binance Smart Chain’in avantajını bu şekilde ön plana çıkarıyor.

Binance Smart Chain’in başarısı, Binance Coin’e yansıyor. Changpeng Zhao’nun 6 Şubat günü yaptığı “Binance Smart Chain, Binance Coin’dir” açıklaması, bunu destekliyor.

Ethereum’daki yükselişten etkileniyor mu?

Bunlar, Binance Coin’in değerlenmesine katkıda bulunan organik gelişmeler olarak değerlendirilebilir. Bu yükselişe katkıda bulunan bir diğer şeyin Ethereum olduğu düşünülüyor.

Ether fiyatı cuma günü 1.750 doları aşarak kendi fiyat rekorunu kırdı. Bu performansın, dolaylı yoldan Ethereum rakiplerine de fayda sağladığı varsayılıyor.

Bu varsayımı dile getiren isimlerden biri, Zhao oldu. “ETH’e fayda sağlayan şey BNB’ye de fayda sağlar. Binance Smart Chain’i unutmayın.” diyen Binance CEO’su, ETH’in 200 milyar dolarlık piyasa değeri barajını neredeyse aşmasını takdir ettti.

cz-binance-etgood

‘Bu daha başlangıç’

İnsanlar Binance Coin’i staking amacıyla kullanabiliyorlar. Launchpool kullanıcıları, staking havuzlarına Binance Coin veya BUSD yatırarak faiz kazancı elde edebiliyor. Bunun, fiyatı olumlu yönde etkilemiş olması muhtemel görülüyor.

Binance CEO’su, BNB’nin çizdiği grafiğe ilişkin hafta boyunca birkaç farklı mesaj verdi. Zhao 5 Şubat tarihli paylaşımında“Sakin olun. Fazla heyecanlanmayın. Bu daha başlangıç.” ifadelerine yer verdi. Binance Coin, 9 Şubat’ta 93 dolara kadar çıkarak kendi fiyat rekorunu kırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!