Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao Yanıtladı: Binance Güvenli mi?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsada para tutmanın güvenli olup olmadığı sorusunu yanıtladı. “Kendi özel anahtarlarını kontrol eden insanları destekliyorum.” diyen Zhao, bunun beraberinde belli başlı riskler getirdiğini söyledi.

Changpeng Zhao, Binance Blockchain Week kapsamında düzenlenen canlı yayına katılıp insanlardan gelen soruları yanıtladı. Binance Pay gibi yeni ürünlerin duyurusunu yapan Zhao; “Binance paralarımızı güvende tutuyor mu?” sorusuna yanıt verdi.

‘%99’undan daha güvenli’

Changpeng Zhao, cüzdanını kendi başına yöneten insanları destekliyor. Ancak bunun, geniş kitleler için pratik olmadığını düşünüyor. Sadece gerekli teknik bilgilere sahip insanların bunu yapabildiğini söyleyen Zhao, “Cüzdanını kendi kontrol eden insanların %99’u, bunu Binance’in yaptığı kadar güvenli şekilde yapmıyor.” dedi. Özel anahtar yönetiminin, kripto para kullanımını zorlaştıran şeylerden biri olduğu ifade edildi.

Binance cüzdanlarının birkaç farklı yöntemle korunduğu, borsada Threshold Signature Scheme’in (TSS) kullanıldığı duyuruldu. Özel anahtarlar, multi-sig benzeri bu sistem sayesinde tek bir noktada toplanmıyor, birkaç farklı noktaya dağıtılıyor.

Kullanıcıların günlük hareketlerinin büyük veri ve yapay zeka gibi teknolojilerle takip edildiği açıklandı. Bazı insanların bu sayede dolandırıcıların elinden kurtarıldığı ifade edildi. Zhao buna rağmen “Hiçbir şey %100 güvenli değildir.” diyerek kullanıcıları uyardı.

Binance yasalara uyuyor mu? 

Binance CEO’sunun yanıtladığı sorulardan biri, şirketin yasal regülasyonlara uyup uymadığıydı. Çoğu ülkenin kripto paraları hala kapsamlı bir şekilde regüle etmediğini söyleyen Zhao, “Eğer bir ülke kripto para yasalarını oturtmuşsa, biz o yasalara uymaya çalışırız. Yasalara %100 uyumlu olmak istiyoruz. Hiçbir ülkede sorun yaşansın istemiyoruz.ifadelerini kullandı.

Zhao, yeni bir pazara girecekleri zaman genelde yerel bir şirketle anlaştıklarını ve ancak gerekli yasal süreçler tamamlandıktan sonra o pazara girdiklerini söyledi. Binance CEO’su, günümüzdeki çoğu yasal belirsizliğin zamanla giderilebileceğini dile getirdi.

Binance Pay’in duyurusunu yaptı

Canlı yayın sırasında Binance Pay adlı yeni bir ürünün duyurusu yapıldı. Bu ürün, günlük hayattaki kripto para kullanımını kolaylaştırmak için geliştirildi. İnsanlar bu ürün sayesinde alışverişlerini kripto para ile yapabilecekler. Bu işlemler; işletme sahiplerine itibari para veya stablecoin şeklinde aktarılacak. Changpeng Zhao’ya göre bu sayede insanlar bu sayede hem kripto paralarını bozdurmak zorunda kalmayacak hem de onları daha sık kullanabilecekler.

Bunun Binance Card ile uyumlu bir ürün olduğunu söyleyen Zhao; Avrupa genelinde on binlerce Binance Card dağıttıklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!