Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciler Yüzünden mi Zayıfladı?

Bitcoin madencilerinin, geçen hafta fiyat üstünde ağır bir satış baskısı oluşturduğu düşünülüyor. Tek bir maden havuzunun cüzdanlarından 110 bin tane bitcoin çıkmış olması, sektör genelinde tartışmaya yol açtı.

Madencilik devi F2Pool’un cüzdanlarından, 1-14 Ocak tarihleri arasında günlük olarak en fazla 382 tane bitcoin çıktı. 14 Ocak tarihi sonrasında bu sayının 900’e, 2 bine ve 14 bine kadar çıktığı görüldü.

cryptoquant-bitcoin-btc-kripto-para-madencilik-satis

15 günde 110 binden fazla bitcoin

F2Pool cüzdanlarından iki hafta gibi bir süre içerisinde 110 binden fazla bitcoin çıktı. Madencilerin cüzdanlarından çıkan bitcoinlerin genelde borsaya gönderilip; satıldığı varsayılıyor.

Bunun bir satış baskısı oluşturmuş olabileceği düşünülüyor. Seer lakaplı bir analiste göre bitcoin’in birkaç gündür gösterdiği zayıf performans, kripto para madencilerinin yaptığı işlemlerle açıklanabilir.

BitBoy olarak tanınan bir YouTuber, bitcoin madencilerini daha sert bir dille eleştirdi. F2Pool yönetimini “Hırsız olmakla” itham eden isim, “İnsanlar (madenciler yüzünden) para kaybediyor.” dedi.

Bu bitcoinleri F2Pool mu satıyor?

110 bin bitcoin’in söz konusu olduğu bu gelişme, tartışmaya yol açtı. CryptoQuant analistleri, tartışmanın büyümesiyle birlikte bir açıklama paylaştı. Bu işlemlerin F2Pool yönetimi tarafından değil, F2Pool’a bağlı olan bireysel madenciler tarafından yapıldığı ifade edildi.

Bünyesinde 500 binden fazla madenci barındıran F2Pool, CryptoQuant’ın bu paylaşımını destekleyen bir hamlede bulundu. Sosyal medyada verilen mesaj; bu işlemlerin havuza bağlı madencilerce yapıldığı yönünde oldu.

Hala giderilmemiş soru işaretleri var

Bu açıklamalar herkesi ikna etmiş değil. Bazı sosyal medya kullanıcıları, madencilerin organize şekilde hareket ettiklerini öne sürüyor. Bu hareketten F2Pool’un da sorumlu tutulması gerektiğini söyleyen bir takipçi, “Diğer madenciler bütün yıl durup birden toplu şekilde satış yapmıyor.” dedi.

Çinli gazeteci Wu Blockchain ise F2Pool’un bu işlemlerde rol oynamadığını düşünüyor. Onun gündeme getirdiği ve henüz yanıtlanmamış olan soru şu: “F2Pool madencileri bu bitcoinleri kendi cüzdanlarına mı çekiyorlar, satmaya mı hazırlanıyorlar?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!