Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Ağında USDC Kullanılabilecek

Stellar Development Foundation, Circle ile yaptığı anlaşma sonucunda USDC’yi desteklemeye başladı. En büyük stablecoinlerden biri olan USDC artık Stellar ekosistemi içerisinde kullanılabilecek.

Yayınlanan basın duyurusuna göre, Stellar ağında USDC kullanmak mümkün olacak. Stellar’ın merkeziyetsiz borsasında ve Lobstr, Solar, StellarPort, StellarX, StellarTerm gibi farklı cüzdanlarda işlem yapılabilecek.

Banka hesabıyla USDC alınabilecek

Dünya genelindeki kuruluş ve işletmeler, Stellar tabanlı bu hizmetten faydalanarak ödeme işlemi gerçekleştirebilecek. Circle Account entegrasyonu sağlayan kuruluşlar, banka hesaplarını ağa bağlayıp USDC transferi yapabilecek.

Stellar ekosisteminde yer alan Stably, FinClusive, JST adlı şirketler, USDC’nin likiditesine katkıda bulunacak. USDC’nin Wyre dahil olmak üzere toplam yedi farklı Stellar platformuna entegre edileceği öğrenildi.

Stellar ekosistemi için büyüme fırsatı

Stellar; USDC entegrasyonu sayesinde daha kullanışlı bir ödeme altyapısı sağlayacak. Stellar teknolojisini kullanan her işletmenin, girişimcinin ve bireysel kullanıcının bu hizmetten yararlanabileceği ifade ediliyor. Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon, gelişmeleri şöyle yorumladı:

“Stellar ekosisteminin misyonu; herkese eşit bir finansal katılım fırsatı sağlamaktır. USDC entegrasyonu, bu amaca giden yolda yardımcı olacak. Stellar altyapısıyla uluslararası para transferi yapan işletmeler ve geliştiriciler, artık Circle’ın ölçeklenebilirliğinden ve likiditesinden faydalanabilecek.”

Circle ve Coinbase ortaklığıyla geliştirilen USDC, bir yılda on kat büyüdü. Sirkülasyondaki USDC’lerin değeri 6 milyar dolara çıkmışken; USDC ağında yapılmış işlemlerin toplam değeri 300 milyar dolara ulaştı. Global bir finans altyapısı sağlamayı hedefleyen ve 4.8 milyondan fazla hesaba ev sahipliği yapan Stellar, en büyük on birinci kripto para olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!