Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madencileri 2 Milyon Dolarlık Elektrik Çaldı

Malezya polisi, Johor eyaletinde gerçekleştirdiği operasyonda kripto para madencilerinin 2 milyon dolar değerinde elektrik çaldığını ortaya koydu. Operasyonda yedi kişi tutuklandı.

Malaymail haberine göre, Johor eyaletindeki operasyon iki gün sürdü ve yaşları 24 ile 64 arasında değişen şüpheliler tutuklandı. Malezya elektrik şirketi Tenaga Nasional Berhad (TNB) ve polisin birlikte yürüttüğü operasyonda bin 746 madencilik ekipmanı ele geçirildi.

Polisin aktardıklarına göre, suçlular fark edilmemek için bir mağazanın en üst katında faaliyet göstererek dikkat çekmemeye çalıştı. Ayrıca, suçluların 2020 yılının başından beri aktif olarak madencilik yaptıkları ifade ediliyor. Elektrik şirketi TNB ise 2020 yılında kripto para madencilik faaliyetleri nedeniyle 22 milyon dolar değerinde zarar gördü.

Suçluların beyni kayıp

Yakalanan madencilerin diğer eyaletlerde bulunan suç örgütleriyle iş birliği içinde olabileceğinden şüpheleniliyor. Polis, tutuklanan 7 kişiyle birlikte suç örgütünün işini bitirmeye yaklaştıklarına inanıyor. Madencilik örgütünün arkasındaki asıl kişiyi ve diğer üyeleri bulmak için araştırmalar sürüyor.

Tutuklular, TNB mülküne zarar verme ve elektrik hırsızlığı suçlarından yargılanacak.

Ekipmanlar çok fazla enerji harcıyor

Johor polisi, ele geçirilen bitcoin madencilik ekipmanlarının çok yüksek enerji harcadığını söyledi. Yalnızca tek bir cihaz, 24 saat aralıksız kullanılan bir klima kadar enerji harcıyor. 2 milyon dolarlık enerji harcamış olan madencilik ekipmanlarının tanesi ise 49 – 742 dolar arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!