Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Yeni Kripto Para Hamlesini Duyurdu

Popüler alım-satım uygulaması Robinhood, kripto para kullanıcılarının coin yatırmalarına ve çekmelerine olanak tanıyacağını açıkladı. Robinhood, şu ana dek yalnızca alım-satım işlemlerine izin veriyordu.

Son dönemlerin tartışmalı uygulaması Robinhood, kripto para sektörüne yönelik yeni bir adım atıyor. Bitcoin, Ether gibi kripto paraları destekleyen şirket, para yatırma/çekme işlemlerini açmayı planlıyor.

Yatırma-çekme işlemleri açılacak

Robinhood kullanıcıları, kripto para borsalarında olduğu gibi 7 gün 24 saat boyunca Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, DOGE, Ethereum Classic ve Bitcoin SV ile işlem yapabiliyor. Kullanıcılar, kendi dijital cüzdanlarını Robinhood’a kripto para göndermek veya uygulamadan kripto para çekmek için kullanamıyor.

GameStop hisseleriyle gündeme gelen Robinhood, bu kısıtlamayı kaldıracağını açıkladı. Kripto para kullanıcılarına sunulacak para yatırma/çekme hizmetinin, “hazırlık aşamasında” olduğu açıklandı. Bu hizmet, uygulamada yer alan tüm coinleri kapsayacak.

En popüler uygulamalardan biri

İnsanlara komisyon ödemeden trade yapma imkanı tanıyan Robinhood, bu özelliğiyle en popüler finans uygulamalarından biri haline geldi. App Store verilerine göre Robinhood, ABD’de finans kategorisinde yer alan en popüler dördüncü uygulama.  Birinci ve ikinci sıralarda sırasıyla Cash ve PayPal yer alıyor.

Robinhood ve PayPal kullanıcıları, uygulama içerisinde kripto para kullanabilse de dahili veya harici bir transfer gerçekleştiremiyordu. Bunu “yasa dışı işlemlerin önüne geçmek için kısıtlayan” Robinhood’un kararını değiştirmiş olması, kripto para sektörünün tanındık isimlerinden destek aldı. Fakat şirket, kullanıcılarına özel anahtarlarını verip vermeme konusunda bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!