Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

140 Milyar Dolarlık Fonun Kurucusundan Bitcoin ve Altın Yorumu

Milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, Bitcoin ve altın tartışmasıyla alakalı yeni bir paylaşım yaptı. DoubleLine Capital’ın kurucusu olan isim, Bitcoin’in altından bir noktada daha üstün olabileceğini dile getirdi.

Kişisel servetinin 2.2 milyar dolar olduğu düşünülen Jeffrey Gundlach, yönetimi altında 140 milyar dolar bulunduran DoubleLine Capital’ın kurucu ismi. Gundlach, Ocak 2021 tarihinde Bitcoin ile ilgili konuşup, yatırımcıları olası bir “balon oluşumuna” karşı uyarmıştı.

Güvenli liman yarışı devam ediyor

Jeffrey Gundlach kendisini uzun bir süre boyunca Amerikan dolarına karşı; altını destekler bir yerde konumlandırdı. Milyarder yatırımcı, bu görüşünün geçtiğimiz son “altı ay içerisinde değişmeye başladığını” açıkladı.

Gundlach, Amerikan dolarına ve altına karşı tavrının artık nötr olduğunu duyurdu. Covid-19 pandemisi başladığından beri Bitcoin pazarına ne kadar fazla sermaye girdiğine dikkat çeken isim, altının üstlenemediği rolü artık Bitcoin’in üstlendiğini söyledi.

Bitcoin yatırımcılarına balon uyarısı

Aralık 2017’deki 20.000 dolarlık rekorunu kıran Bitcoin, 52.000 doların üstüne kadar çıktı Gundlach, bitcoin’in ocak ayı performansını değerlendirirken, onun artık “balon bölgesine girmiş olabileceğini” ifade etti. Piyasanın, kontrolsüz bir şekilde boğaların eline geçtiğinden bahseden isim, onun bu halinden “hoşlanmadığını” dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!