Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bosch ile Anlaşma Sağladı: Fetch.ai Nedir?

Elektronik şirketi Bosch, merkeziyetsiz dijital ekonomi altyapısı oluşturan Fetch.ai ile ortaklık kurduğunu duyurdu. FET fiyatı geçtiğimiz bir yıl içerisinde 45 kat yükseldi. Fetch.ai ve FET token nedir?

Fetch.ai tarafından geliştirilen FET token, CoinGecko verilerine göre 1 yıl içerisinde %4.423 oranında değer kazandı. FET fiyatı, kendi rekorunu 31 Mart günü 0,865 dolara çıkarak kırdı. 6 Nisan’da 0,65 dolardan işlem gören FET’in 447 milyon dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

fetch-ai-fet-token-usd-fiyat
1 yıllık FET grafiği

Fetch.ai ve FET token nedir?

Cambridge, İngiltere merkezli Fetch.ai; dijital ekonomi, blockchain, dağıtık defter (distributed ledger), yapay zeka gibi alanlarda altyapı hizmeti veriyor. Şirketin temel amacı, kurumların otonom sistemlerde karşılaştıkları yazılımsal zorlukları ortadan kaldırmak ve çeşitli kurumlara uygun altyapı hizmeti sunmaktır.

Fetch.ai, açık kaynak kodludur ve merkeziyetsizdir. Aynı zamanda makineler arasında dijital ekonomi sistemi sağlamayı da hedefler.

Blockchain teknolojisini bir problem çözücü olarak gören Fetch.ai; finans, mobilite, akıllı şehirler, Internet of Things (IoT), tedarik zinciri gibi alanlarda çalışmalar yapmak için kendisini geliştirmeye devam ediyor. Fetch.ai, bu doğrultuda 1 Nisan günü Cosmos-SDK ile uyumlu şekilde çalışabilen mainnet’ini yayımladı. Fetch.ai CEO’su Humaynu Sheihk, mainnet’in yayımlanmasını şu sözlerle yorumladı:

“Fetch.ai, mainnet v2.0’nun yayımlanmasıyla birlikte merkeziyetsiz bir dünya vizyonuna bir adım daha yaklaştı. … Bosch ve Festo dahil olmak üzere birçok kuruluşla olan ortaklığımızı ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Fetch.ai ekosisteminin tokenı olan FET, ekosistemde bulunan akıllı sözleşme, oracle ve dijital ekonomi işlemlerinde kullanılır. FET, ağ üzerinde stake edilebilir ve böylece ağ güvenliği sağlanır. 1.1 milyarlık arzı bulunan FET’in dolaşımdaki arzı 688 milyon seviyesinde. FET token; Binance, Bitexen, KuCoin, BitMax, Bitfinex borsalarında listeleniyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!