Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Dikkat Edilecek Üç Şey

Ethereum (ETH) fiyatı, 24 saatte gördüğü artışla rekor tazeledi ve 1900 doları aşmayı başardı. Peki ETH fiyatı yükselirken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Ocak ayında bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte ether de ralliye katıldı ve fiyatı 700 dolardan kademeli olarak yükseldi. 1924 dolara kadar çıkan ve ATH gören ether, haftalık %10, aylık bazda ise %52 oranında arttı. Santiment verilerine göre, 10 binin üzerinde ETH tutan adreslerin sayısı, 14 Şubat’ta 1287’ye ulaştı.

Fiyat artışı gören ether için CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju bazı açıklamalarda bulundu. Young Ju, ethereum’da üç şeye dikkat çekti.

Görülen ATH 2018’den farklı

Young Ju, ETH’de bu yıl görülen fiyat rekorunun 2018 yılından farklı olduğunu söyledi. CEO, farkları şöyle sıraladı:

  • Borsalara yatırılan ETH miktarı 2021’de daha düşük,
  • Borsalardan çekilen ETH miktarı bu yıl daha yüksek,
  • 2021’de görülen satış baskısı 2018’e kıyasla daha zayıf.

Coinbase’den yüklü ETH çıkışı

Coinbase soğuk cüzdanlarından 2020 yılı içerisinde üç büyük çekim işlemi gerçekleşti. Borsadan çekilen ETH miktarı, her üçünde de yaklaşık 200 bin seviyesinde gerçekleşti. Ki Young Ju, bu işlemlerin kurumsal yatırımcılara ait olabileceğini öne sürdü.

ethereum
Coinbase soğuk cüzdanlarından çıkan ETH’lerin grafiği. Ardından ETH fiyatının yükselişe geçtiği görünüyor.

ETH 2 bin dolara çok yakın

CoinGecko verilerine göre 219 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan ether, 24 saatte 34 milyar dolarlık işlem hacmi gördü. En çok Binance borsasında işlem gören ETH’nin güncel fiyatı 1911 dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!