Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Bin Mücadelesi Veren Bitcoin İçin Üç Bullish Yorum

Bitcoin fiyatı bundan bir hafta önce 50.000 doların altına düştü. Bitcoin boğaları, yeniden bu seviyenin üstüne çıkma mücadelesi verirken onların lehine sayılabilecek üç yeni yorum yapıldı.

Kripto para analistleri, borsalarda görülen trendlerin ve yaşanması beklenen bir ekonomik gelişmenin Bitcoin fiyatına olumlu yansıyacağını düşünüyorlar. Bunlardan biri borsalardaki BTC ve stablecoin miktarıyla, biri balina hareketliliğiyle biriyse teşvik paketiyle ilgili.

1.9 trilyon dolarlık paket geliyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi, cumartesi günü Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinden onay aldı.

Paketin önümüzdeki hafta toplam 100 üyenin yer aldığı Senato’da oylanması bekleniyor. Bunların 50’si Cumhuriyetçi, 48’i Demokrat, 2 tanesiyse Demokrat eğilimli bağımsız senatör. Paketin hayata geçmesi için bu oylamada çoğunluğun sağlanması yeterli. Çoğunluğun sağlanamaması halinde, gözler Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in oyuna dönecek.

19-22 Şubat tarihlerinde 2.013 Amerikan seçmeninin katıldığı bir anket, vatandaşların %76’sının teşvik paketini desteklediğini ortaya koydu.

abd-secmen-paket-destek
Partisi fark etmeksizin, ABD’li seçmenin %76’sı paketi destekliyor (Kaynak)

120 binden fazla takipçisi bulunan Jack adlı bir analist, onaylanmasına muhtemel gözüyle bakılan teşvik paketinin Bitcoin için olumlu olacağını düşünüyor. “Dolar zirve yapmış olabilir.” diyen analist, güncel görünümün “Bir önceki konsolidasyon dönemini anımsattığını” ifade etti.

abd-dolari-endeksi
Jack’in, ABD Dolar Endeksi için yaptığı 2 Mart tarihli paylaşım (Kaynak)

Balinalar harekete geçti

Coinbase Pro ve Coinbase Custody cüzdanlarındaki hareketlilik, Bitcoin balinalarının harekete geçtiğine işaret ediyor. Bu balinaların 25 Şubat günü 12.380’den fazla; 2 Mart günüyse 12.000’den fazla bitcoin satın almış olması muhtemel.

CryptoQuant analistleri, bu veriler ışığında balinaların “akümülasyon yapmaya başladığını” açıkladı. Şirketin CEO’su Ki Young Ju, balinaların ortalama 48.000 dolardan bitcoin aldığını söyleyerek, BTC’nin yeniden güç kazanmaya başladığını açıkladı.

bitcoin-balina-akumulasyon-ki-young
Bitcoin balinaları, 25 Şubat tarihinden beri 48.100-48.900 dolar aralığından alım yapıyor

Uzun vadeli yatırımcı düşüşten korkmuyor

Bitcoin, 28 Şubat günü 45.000 doların altına kadar düştü. Bu düşüş, uzun vadeli yatırımcıyı yıldırmışa benzemiyor. Likit durumda olan Bitcoin miktarının, Ocak 2021’den bu yana azaldığı biliniyor. Pek çok uzun yatırımcı, henüz satış yapmaya niyetli değil.

bitcoin-likit-arz-borsa

Alım-satım platformlarına gönderilen BTC miktarının azaldığı biliniyor. Borsalarda tutulan Bitcoin miktarı, 2 Mart akşamı son iki yılın en düşük seviyesine düştü. Bu sayı artık 2 milyon 337 bin 513 düzeyinde. Borsalardaki stablecoin miktarı ise 1 Mart günü 58.4 milyon dolarlık; 2 Mart günü 108.5 milyon dolarlık net artış gösterdi.

Glassnode analistleri, borsalardaki bu trendi yorumlarken, Bitcoin artık makro düzeyde önemli bir varlık olarak görülüyor. … Bir süre daha düzeltme görülmesi mümkün olsa da, uzun yatırımcının Bitcoin’e gösterdiği talep sürüyor.” ifadesine yer verdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!