Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediye Başkanından Yellen’a Bitcoin Yanıtı

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Bitcoin’i spekülatif bir varlık olarak tanımlayan Hazine Bakanı Janet Yellen’a yanıt verdi. Belediye Başkanı, Hazine Bakanının yaptığı açıklamanın kendisini “şaşırtmadığını” söyledi.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, geçen ay belediye bilançosuna Bitcoin’i eklemek istediğini açıklamıştı. Bunun için gerekli desteği alan Suarez, belediye çalışanlarına öyle tercih etmeleri halinde maaşlarını Bitcoin üzerinden alma imkanı tanıyabilir.

Gelen eleştirileri yorumladı

Miami Belediyesi, Bitcoin’in volatil yapısına rağmen bu riski almaya hazır olduğu için eleştirildi. Francis Suarez, Axios’a verdiği röportajda “Neye yatırım yaparsanız risk almış oluyorsunuz.” diyerek, bu riskin yalnızca Bitcoin ile sınırlı olmadığını söyledi.

Suarez, belediye bütçesiyle şeker gibi çeşitli ürünlere yatırım yapıldığını ve Bitcoin’in de buna benzer olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatının, şeker fiyatına kıyasla çok daha volatil olduğunu inkar etmeyen Suarez, “Bu yüzden bu kadar uzun süredir araştırma yapıyoruz.” dedi.

Hazine Bakanı Yellen’a yanıt verdi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçen ay Bitcoin’i spekülatif bir varlık olarak tanımladı. Bu yorum, 2 Mart günü ABD’li senatör Elizabeth Warren tarafından yinelendi. Miami Belediye Başkanı, röportaj sırasında bu açıklamalara şöyle yanıt verdi:

“Bir hazine bakanının, herhangi bir merkeze bağlı olmayan potansiyel bir para birimini tehlikeli bulması beni şaşırtmadı. Bitcoin’e yatırım yapan insanlar için onun en büyük cazibesi zaten herhangi bir merkeze bağlı olmaması. Merkezi bir devlet, onu manipüle edemiyor. …. Bence Bitcoin araştırmaya, incelemeye değer bir şey.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!