Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Warren Bitcoin Hakkında Konuştu

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Bitcoin (BTC) hakkında açıklamalarda bulundu. Warren, Hazine Bakanı Yellen’a benzer bir duruş sergileyerek Bitcoin’in “spekülatif” bir varlık olduğunu dile getirdi.

Massachusetts senatörü Elizabeth Warren, 2 Mart günü CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Demokrat Parti üyesi olan Warren, Bitcoin’in spekülatif yapısını vurgularken “işler kötü sonuçlanabilir” mesajını verdi.

“Spekülatif bir yapısı var”

Hazine Bakanı Janet Yellen, Bitcoin’in “spekülatif” bir varlık olduğunu söylemişti. Senatör Warren, buna yakın bir açıklama yaparak Bitcoin’in “spekülatif bir yapıya” sahip olduğunu dile getirdi. 

Yayın sırasında doğrudan Yellen’ın açıklamalarına atıfta bulunan Warren, “Yellen çok akıllı bir kadın.” dedi. Onun Bitcoin hakkındaki açıklamalarını yineleyen senatör, Bitcoin’i bu şekilde tanımlamakla yetindi. ABD’li senatör, ek olarak “Bunun sonu kötü olacak.” açıklamasını yaptı.

Milyonerlerden vergi önerisi

Senatör Warren, pazartesi günü toplumun zengin bireylerinden ek vergi alınması gerektiğini söyleyerek gündeme geldi. Warren; yıllık geliri 50 milyon dolardan başlayıp 1 milyar dolara kadar çıkan hane ve tröstlerden yılda fazladan yüzde 2 oranında vergi alınmasını öneriyor.

“Ultra Milyoner Vergisi” adı altında sunulan tasarıda, geliri 1 milyar doları geçen hane ve tröstlerden yılda yüzde 3 oranında vergi alınması öneriliyor. Bu verginin uygulanmaya başlaması halinde, 10 yılda en az 3 trilyon dolar ek gelir elde edilebileceği açıklandı.

Bu önerinin kabul edilmesi durumunda 10 yılda en az 3 trilyon ek gelir sağlanacağı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!