Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jim Rogers: Devletler Bitcoin’i Yasaklayabilir

“Efsane yatırımcı” olarak tanıtılan Jim Rogers, RealVision’a konuştu. Rogers, geriye dönüp baktığında geçmişte Bitcoin almadığı için pişman olduğunu açıkladı. Rogers, Bitcoin’in önündeki devlet tehdidinin hala geçerli olduğunu söyledi.

George Soros ile birlikte Quantum adlı hedge fonunu kuran Jim Rogers, Raoul Pal’e konuştu. Küresel piyasaların, emtia ve para piyasalarının görüşüldüğü röportajda Bitcoin hakkında bazı yorumlar yapıldı.

Geçmişte almadığı için pişman

Pandemi sonrası piyasalardaki yatırımcı sayısı yükseliş gösterdi. Jim Rogers, bunun sonucunda bazı piyasalarda balon oluşmaya başladığını düşünüyor. Fakat merkez bankalarının “dev miktarlarda para bastığını” söyleyip, oluşan bu trendin bitmesi için “bir sebep görmediğini” dile getiriyor.

Bitcoin fiyatındaki yükselişi değerlendiren isim, geçmişte Bitcoin almadığı için “pişman olduğunu” açıkladı. Rogers, Bitcoin’in başarısının, kripto para piyasasındaki birçok başarısızlığı unutturduğunu söylüyor:

“Keşke bitcoin alsaymışım. Ama çoğu kripto paranın çoktan ortadan kaybolduğunu ve sıfırı gördüğünü de söylemeliyim. Hepimiz Bitcoin’i duyuyoruz. Ama kaybolup gitmiş kripto paraların adını duymuyoruz.”

Devletler Bitcoin’i yasaklar mı?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Bitcoin’in spekülatif bir varlık olduğundan bahsedip, yasa dışı kripto para kullanımına dikkat çekmişti. Jim Rogers, Bitcoin’in kullanım alanının değişmesi halinde devletlerin onu yasaklamaya başlayabileceğini açıkladı:

“Eğer Bitcoin bir yatırım aracı olmaktan çıkıp, bir para birimi haline gelirse devletler onu yasaklayabilir. Devletler kontrolü kaybetmek istemez, tekel olmayı severler. Sizce devlet kalkıp, ‘Bakın burada Amerikan doları var. … ama başka bir şey kullanmak isterseniz, siz bilirsiniz.’ der mi? Benim bildiğim devlet böyle bir şey yapmaz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!