Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Homer Simpson Kartı 326 Bin Dolara Satıldı

Homer Simpson’ın bulunduğu bir NFT, 205 ETH’ye satıldı. Yazım sırasında yaklaşık 326 bin dolar eden dijital kart, Türk lirası ile 2 milyon 388 bin lirayı aşıyor.

Peter Kell, 2018 yılında yapılan bir dijital sanat festivalinden Homer Pepe isimli dijital kartı 39 bin dolara aldı. Homer Pepe, Vice’ın haberine göre müzayedenin en pahalı Pepe kartı olarak nitelendiriliyor.

homer-nft
Satılan Homer Pepe NFT’sine ait görüntü.

Kell, satın aldığı NFT’yi 205 ETH‘ye sattığını açıkladı. Instagram hesabında NFT’yi paylaşan Kell, “Homer Pepe’i aldığımda herkes gülmüştü.” dedi ve şimdi gülenin kendisi olduğunu ima etti. Homer Pepe’i 38 bin 500 dolara alan Kell’in yaptığı satışla elde ettiği kar 2 milyon TL’den fazla.

“NFT dünyasında olanlar çılgınca. Dijital sanatın kıymetini anladım. NFT dünyasında yaşananlar, gelecekte sanatın nasıl değişeceğinin bir kanıtı.”

Bir belgeselde Homer Pepe yer aldı

Feels Good Man Film‘in çektiği belgesele ait videoda, Peter Kell ve Homer Pepe yer aldı. Videoda, Pepe koleksiyonu için yapılan açık artırmadan görüntüler ve Kell’in NFT ile olan bazı görüntüleri yer alıyor.

Peter Kell, sahip olduğu NFT’nin en nadir parça olduğunu söylüyor. Verdiği 38 bin 500 dolar konusunda ise “Sadece Pepe konusunda çok heyecanlıyım.” yorumunu yapıyor.

NFT dünyasında binlerce dolara satış yapılıyor

Homer Pepe satışının yanında binlerce dolardan alıcı bulan birçok NFT bulunuyor. Nyan Cat animasyonunun yaratıcısı Chris Torres’in animasyonun 10. yılı şerefine yaptığı NFT, 300 ETH’ye alıcı buldu.

CryptoPunks’a ait Punk 2140 adlı NFT ise 2 Mart’ta 750 ETH‘ye satıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!