Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nyan Cat Gif’i İçin 600 Bin Dolar Ödedi

İnternet dünyasında uzun zamandır bilinen Nyan Cat gif’i NFT haline getirildi ve 300 ETH’ye satıldı. 600 bin dolara satılan NFT, Türk lirası ile 4 milyon TL ediyor.

Nyan Cat animasyonun yaratıcısı Chris Torres, Nyan Cat’in 10. yıl dönümünü kutlamak için NFT hazırladı ve Foundation platformunda 18 Şubat’ta satışa sundu. 3 ether ile başlayan açık artırma, 19 Şubat’ta 300 ether ile kapandı. NFT, toplamda 12 kişiden teklif aldı. Satış sırasında etherin değeri 1.544 dolardı.

4 milyon TL değerindeki Nyan Cat NFT’si ile ev ve araba almak mümkün. NFT için en yüksek teklifi veren ve 600 bin dolar ödeme yapan kişinin kimliği ise gizliliğini koruyor.

“Meme ekonomisinin kapısını araladım”

Nasdaq’a konuşan Torres, 300 etherlik satışın ardından çok şaşırdığını ancak kripto para dünyası için meme ekonomisinin kapısını araladığına sevindiğini belirtti. Yapılan satışı başarılı bulan Torres, “Kripto sektöründe hala yeniyim. Fakat potansiyeli görebiliyorum ve ihtiyaç duyduğumuz şeyin tam da bu olduğunu biliyorum.” dedi.

Haberde, meme NFT üreticilerinin şimdiye kadar yaptıkları işlerin karşılığını tam olarak alamadıkları ancak Torres’in araladığı bu kapı ile birlikte sektöre yeni bir soluk gelebileceği ifade ediliyor.

Nyan Cat nasıl ortaya çıktı?

Chris Torres, 2 Nisan 2011 tarihinde Marty isimli kedisinden esinlenerek Nyan Cat animasyonunu yaptı ve internete yükledi. Bir süre sonra yaptığı animasyon viral oldu ve internet kullanıcıları tarafından bilinen ve kullanılan bir meme haline geldi. 

Nyan Cat gif’inin YouTube kanalında 205 bin abone bulunuyor. Orijinal Nyan Cat videosunun izlenme sayısı ise 185 milyon seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!