Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Bitcoin’i Neden Desteklemediğini Açıkladı

Mastercard Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ann Cairns, Bitcoin’in şirketin ödeme ağına dahil edilip edilmeyeceği hakkında konuştu. Cairns, Bitcoin ile işlem yapmanın verimsizliğini ön plana çıkarırken şirketin yakın gelecekte böyle bir adım atması muhtemel görünmüyor.

Mastercard, 10 Şubat tarihli bildirisinde kripto paraları ödeme ağına ekleyebileceğini açıkladı. Mastercard kullanıcıları bu sayede itibari paraya dönüşüm söz konusu olmadan, doğrudan kripto para ile ödeme yapabilecekler. Şirket, bu hizmetin hangi kripto paraları kapsayacağını açıklamamıştı.

“Bitcoin bir ödeme aracı gibi değil”

Mastercard Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cairns, Futures of Money konferansında Bitcoin özelinde açıklamalar yaptı. Bitcoin’in “bir ödeme aracına benzemediğini” dile getiren Cairns, BTC fiyatının çok kısa süre içerisinde değişiklik gösterebildiğini ve işlemlerin “çok yavaş” olduğunu belirtti.

“Birlikte kahve almaya gitsek ve kahvenin parasını Bitcoin ile vermeye kalksak; ödediğimiz bitcoin biz kahveyi alıncaya kadar %40 değerlenmiş olabilir. İşlemin tamamlanması belki 10 dakika sürer.” dedi.

Cairns, Bitcoin’i bir ödeme aracı yerine altına benzeyen bir varlık olarak düşünmenin daha doğru olacağını söyledi.

Hangi kripto paralara yer verilecek?

Günümüzde kripto para işlemlerini destekleyen birçok ödeme ağı, kullanıcıdan aldığı kripto parayı itibari paraya dönüştürüyor ve işletme sahibinin cüzdanına itibari para yatırıyor. Mastercard, bu dönüşüm aşamasını ortadan kaldırıp doğrudan kripto para kullanımına olanak tanımak istiyor.

Mastercard, bu ödeme ağına hangi kripto paraların ekleneceğine belli değerlendirmeler sonucunda karar verecek. Yasal regülasyonları esas alan şirket, “Yüzlerce dijital varlığın, gerekli şartları sağlamadığını” açıkladı. Şirket bunun yanı sıra gizliliği, güvenliği ve stabiliteyi baz alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!