Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square: Geçen Ay Kaç Kişi Bitcoin Aldı?

Square CFO’su Amrita Ahuja, Cash App aracılığıyla Bitcoin alan yeni kullanıcı sayısının ocak ayında 1 milyona yükseldiğini açıkladı. Bu artış, platformda bir ilk oldu.

CNBC’ye konuk olan Amrita Ahuja, Square ve Bitcoin hakkında açıklamalar yaptı. Ahuja, 2020 yılında 3 milyon Cash App kullanıcısının Bitcoin alıp sattığını belirtti. Cash App’te Bitcoin alan yeni kullanıcı sayısının 1 milyona ulaşması, ocak ayında görülen ralli ile aynı zamanda gerçekleşti.

Ocak ayında güçlü bir performans görüldü

Kullanıcı sayısının 36 milyon olduğu Cash App platformunda ocak ayında birçok artış görüldü. Amrita Ahuja’nın ifadelerine göre; hacimde, kullanıcı sayısında ve yatırım platformunu kullananlarda artış yaşandı. Platform, ocak ayında en çok Bitcoin ve hisse senedi yatırımı hizmetleriyle rağbet gördü. Ahuja, platforma eğitici materyallerin eklendiğini de ekledi. 

Amrita Ahuja, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin’in ekonomik hedeflerimizle uyumlu olduğuna inanıyoruz. Finansal araçlara erişim sağlayamayanlar için BTC gelecekte bir rol üstelenebilir.”

Square bitcoin alımını artırdı

Ekim 2020’de 50 milyon dolar değerinde Bitcoin alan Square, 23 Şubat’ta 170 milyon dolarlık BTC aldığını açıkladı. Satın alınan toplam Bitcoin sayısı ise 8 bin 27’ye yükselmiş oldu. Şirketin dördüncü çeyrek raporunda yer alan bilgilere göre, Square’in toplamdaki nakit ve benzeri menkul kıymetlerinin %5’i BTC’ye ait.

Şirket olarak uzun vadeli yatırım yaptıklarını ifade eden Amrita Ahuja, “Dinamik olacağız ve yatırımımızı sürekli değerlendireceğiz. Piyasadaki değişimlere ayak uydurarak uzun vadeli hedeflerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!