Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Regülatör Huobi Global’a Karşı Uyarı Yayınladı

Takımada ülkesi Seyşeller, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi’yi regüle etmeye yönelik herhangi bir adım atmadığını açıkladı. Çin’de kurulan Huobi, ülkedeki yasal sorunlar nedeniyle merkezini Seyşeller’e taşımıştı.

Japonya, Singapur gibi ülkelerde ofisleri bulunan Huobi Global, ana faaliyetlerini Seyşeller’den yürütüyor. Ülkenin finans regülatörü olan Finansal Hizmetleri Otoritesi (FSA), Huobi’nin kendi denetiminde olmadığını açıklayarak yatırımcıları uyardı.

Huobi, Çin’in Eylül 2017’de uygulamaya başladığı kripto para yasakları nedeniyle merkezini değiştirme kararı almıştı.

Yatırımcıları Huobi’ye karşı uyardı

Seyşeller, Aralık 2020’nin sonunda 26 farklı kripto para borsasına ev sahipliği yapıyordu. Bunlardan biri olan Huobi Global, sitesinde paylaştığı bilgilerde de görülebileceği üzere ülkedeki yasalara göre hareket ediyor.

huobi-kripto-para-seyseller

Seyşeller Finansal Hizmetler Otoritesi, ülkede Huobi Global Limited olarak kaydedilmiş şirketin şu ana kadar hiç regüle edilmediğini duyurdu. FSA Huobi için yayınladığı bildiride, “Yatırımcıları ve kamuoyunu bu ve bunun gibi şirketlerin sunduğu hizmetlere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verdi.

ABD’nin Ekim 2020’de kurucuları için tutuklama emri verdiği BitMEX, uzun süre boyunca Seyşeller’de kayıtlıydı. Finansal Hizmetler Otoritesi, ABD’nin aldığı karar sonrasında olayı takibe aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!