Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İki Kat Değerlenen Ontology Nedir?

Ontology (ONT) fiyatı, aylık grafikte yüzde 78 oranında değer kazandı ve 1,18 dolara kadar çıktı. Peki Ontology ve ONT token nedir?

Ontology (ONT), haftalık grafikte yüzde 28, günlük grafikte yüzde 14 oranında artış gördü. ONT token, Mayıs 2018’de gördüğü 10,92 dolar seviyesindeki ATH’ye henüz ulaşamadı.

946 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan ONT token, piyasa değeriyle 78. sırada konumlanıyor. Günlük bazda ise 519 milyon dolarlık hacme sahip.

ontology-ont
Kaynak

Ontology ve ONT token nedir?

Ontology, dijital kimlik konusunda çalışmalar yapan, açık kaynaklı bir blockchain ağıdır. Proje, 2017 yılında Çin’deki OnChain’in desteğiyle kurulmuştur. ONT ID adı verilen dijital bir kimlik kullanan ağ; ekosistemde merkeziyetsiz, hızlı ve güvenli işlemler yapılmasını sağlar. Kullanıcılar; banka, iş, aile, arkadaş, çalışma arkadaşı, kurumsal şirketler gibi birçok alandan kendilerine ait veri toplayabilirler. Böylece ağda kendi dijital kimliklerini oluşturabilirler.

Ontology, dijital dünya ile gerçek dünya arasında bir köprü işlevi görerek güvenli bir ortam yaratır. Güvenliği ve hızı sağlarken PoS, Byzantine Fault Tolerant ve Verifiable Random Function mekanizmalarını kullanır. 

Ekosistem ortakları arasında; Binance Smart Chain, 1inch, Aave, Chiliz, Chainlink, Elrond, Ethereum, Google Cloud, Huobi Eco Chain, Polkadot bulunmaktadır.

Ağın yerel tokenı ONT, kullanıcılara yönetişim hakkı verir. Aynı zamanda stake sayesinde pasif gelir de sunar. Ontology’de ONG adında bir token daha bulunur. ONG akıllı sözleşme gibi çeşitli ağ içi ödemelerde kullanılır. ONT tokenın toplam arzı 1 milyarken dolaşımdaki arzı 807 milyondur.

ONT token; Bitexen, Binance, Digifinex, Huobi, OKEx, Phemex, MXC, Paribu, BKEX, Bithumb, Upbit, KuCoin, Gate.io borsalarında listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!