Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’da Kripto Paralar İçin Meclise Çağrı

İran Menkul Kıymet ve Borsa Kurumu, kripto para kullanımına ilişkin sorunların giderilmesi için meclisin desteğini istedi. Kurum yöneticileri, İran’ın kripto paralar yüzünden döviz kaybettiğini söyleyip bunun önüne geçilmesini önerdi. 

İran Menkul Kıymet ve Borsa Kurumu Başkanı Dehghan Dehnavi, İslamî Şûra Meclisi’ni ülke ekonomisine zarar verdiği gerekçesiyle kripto paralara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Cambridge Centre for Alternative Finance verilerine göre İran, %3,82 ile Bitcoin ağında en fazla hash oranına ev sahipliği yapan 6. ülke durumunda. Geçen ay, İran’daki bazı şehirlerin kripto para madencileri sebebiyle elektrik kesintisi yaşadığı öne sürülmüştü.

“Ülkeden kripto parayla döviz çıkarıyorlar”

Kurum Başkanı Dehnavi, yaygınlaşan kripto para kullanımının yerel sektörler üstünde büyük etkilere sahip olabileceğini açıkladı. Trend haber ajansının aktardıklarına göre kripto paraların “döviz kaybına yol açtığı” ifade edildi.

Sermaye piyasasının ülke ekonomisi için önemini vurgulayan Dehnavi, “Potansiyel riskleri azaltmak için elimizdeki her türlü aracı kullanmalıyız.” dedi. Dehnavi, “Kripto para konusunda meclisin bir formül sunmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

İran’da yurt dışına yönelik çalışmalar yapan bazı vatandaşlar, ülkeye uygulanan yaptırımlar sebebiyle kripto para ile ödeme alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!