Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’daki Bitcoin Hackerına Üç Yıl Hapis Cezası

Twitter Bitcoin hackerı olarak tanınan Graham Ivan Clark, suçunu itiraf etti ve 3 yıl hapis yatacak. 18 yaşında olan Clark, birçok ünlü ismin hesabını kullanarak dolandırıcılık yaptı.

Hacker Clark, 2020 yılında Elon Musk, Jeff Bezos, Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates gibi ünlü isimlerin hesaplarını ele geçirdi. Ele geçirdiği hesaplardan, “Bitcoin’i destekliyorum. Aşağıdaki adrese bağış yapın, size iki katını ödeyeceğim.” benzeri mesajlar gönderdi. 

Bunun yanı sıra, mevcut pandemiden yararlanarak Covid19 içerikli olan yanıltıcı mesajlar da atarak bağış istedi.

Graham Ivan Clark – Wall Street Journal

Wall Street Journal haberine göre, suçu sırasında reşit olmayan Clark, normalde alacağı 10 yıllık hapis cezasından kurtularak 3 yıl şartlı tahliye ve 3 yıl hapis cezası almış oldu.

Vadedilenler gerçekleşmedi

Florida savcısı Darrell Dirks, Clark’ın Twitter hack saldırılarından 117.000 dolar değerinde Bitcoin elde ettiğini açıkladı. Bununla birlikte, kurbanların hiçbirisine geri ödeme yapılmadığını söyledi.

Clark, elde ettiği parayı avukatıyla birlikte yetkililere iade etti.

İşin içinde başkaları da olabilir

Savcılar, Graham’ın bir grup hackerın lideri olabileceğini iddia ediyor. Yapılan dolandırıcılıkla ilgili olarak Orlando’da yaşayan 22 yaşındaki bir adamı ve İngiltere’de bulunan 19 yaşındaki bir kişiyi suçluyor.

Sosyal medyanın güvenliği sorgulandı

Yüksek profilli ve onaylı hesapların kolaylıkla çalınabilmesi Twitter’da tepkilere yol açtı. Elon Musk, Joe Biden, Kim Kardashian, Jeff Bezos, Apple gibi onaylı ve milyon takipçili hesapların kolayca ele geçirilmesi, büyük bir problem olarak ele alındı.

Twitter, saldırının ardından güvenlikle ilgili tedbirlerin artırılacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!