Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jeffrey Epstein’ın New York’taki Malikanesi Bitcoin Yatırımcısına Satıldı

Jeffrey Epstein’ın New York’taki malikanesinin, Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden Michael Daffey tarafından alındığı öğrenildi. Erken dönem bir Bitcoin yatırımcısı olan Daffey, BTC fiyatındaki yükseliş sonrası büyük bir kazanç sağladı.

Milyarder Jeffrey Epstein’in New York’taki malikanesi, temmuz ayında 88 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı. 7 katı ve 40 odası bulunan 2.600 metrekarelik malikane, fiyatta indirime gidilmesiyle birlikte geçen hafta 51 milyon dolara satıldı.

ABD’de cinsel taciz ve çocuk istismarıyla suçlanan Epstein, hapiste hayatını kaybetmişti.

Bir Bitcoin yatırımcısına satıldı

Evin yeni sahibi Michael Daffey, Goldman Sachs kadrosuna 1994 yılında katılmış, 2002 yılında bankanın ortaklarından olmuştu. Bankanın üst düzey yönetim kadrosunda yer alan isim, bu yılın mart ayında Goldman Sachs’ten ayrılma kararı aldı.

Michael Novogratz ile dost olduğu bilinen Daffey, Bitcoin’e ilk yıllarında yatırım yapmış isimlerden birisi. Business Insider’ın haberine göre Daffey, BTC fiyatı 50.000 doları geçtikten sonra kâr amaçlı bir satış yaptı.

Goldman Sachs yöneticileri, bankanın iç tüzüğü gereği dijital parayla ilgili bir fona yatırım yapmaları halinde bunu bankaya bildirmekle yükümlüler. Daffey’nin, Goldman Sachs’i bu yönde bilgilendirip bilgilendirmediği bilinmiyor.

Malikanede inceleme yapılmıştı

Jeffrey Epstein’ın New York ve farklı yerlerdeki evlerinde çeşitli incelemeler yapıldı. Malikanede 2010 yılında düzenlenen bir partiye Prens Andrew gibi isimlerin katıldığı, Bill Gates’in bu evi en az üç kez ziyaret ettiği öğrenildi.

Temmuz ayında yapılan incelemede, malikanenin içinde kimi 18 yaşının altında olduğu düşünülen yüzlerce genç kadına ait çıplak fotoğraflar bulundu.

Jeffrey Epstein, Temmuz 2019’da 2002-2005 yılları arasında seks amaçlı insan kaçakçılığı yaptığı şüphesi ile tutuklanmıştı. 10 Ağustos 2019’da hücresinde ölü bulunan Epstein’ın, intihar ettiği açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!