Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM Symbol Projesini Hayata Geçirdi

Nem’in beklenen güncellemesi Symbol, 17 Mart’ta yayınlandı. Dört yıldır geliştirilen güncelleme ile yeni bir başlangıç yapılması hedefleniyor.

NEM NIS1 ekibinin geliştirdiği Symbol ile birlikte Nem ağı çift zincirli bir ekosistem haline geldi. Symbol güncellemesinin 15 Mart’ta yayınlanacağı açıklanmıştı. Yaşanan bazı teknik problemler nedeniyle Symbol’ün çıkışı 2 gün gecikti. 

Nem ağının temel teknolojilerinden biri olan Symbol, kendi tokenı XYM’e sahiptir. Birçok borsa, XYM’i listeleyeceğini açıkladı. Nem Group CEO’su David Shaw, “17 Mart 2021 Nem için yeni bir başlangıcı temsil ediyor.” dedi.

“Bu sadece başlangıç”

David Shaw, Symbol’ün blockchain teknolojisiyle kurumsal dünyayı birleştireceğini söylüyor. Bunun için özel olarak tasarlanmış ve tokenizasyona uygun bir platform olduğunun altını çiziyor.

Platformun yeni nesil PoS+ mekanizmasını kullandığını ifade eden Shaw, yeni bir ekonominin temellerini atmak için yeni teknolojilerin gerekli olduğunu söylüyor.

“Symbol; bireyler, kurumlar ve blockchain arasında yer alacak ve NEM NIS1 ile beraber yeni bir ekonomi yaratmada kilit bir rol üstlenecek.”

Ağlar arası veri ve kripto para transferi

CoinDesk haberinde, Symbol’ün atomic swap adı verilen, borsa gibi merkezi bir araca gerek kalmadan kripto para transferi sağlayan bir akıllı sözleşme kullanacağından bahsediliyor. Böylece, Symbol ile özel blockchain ağları arasında merkezi araç olmadan veri ve kripto para transferi gerçekleştirilebilecek.

Nem yazılım CTO’su Kristy-Leigh Minehan, özel ve açık blockchain ağlarının birlikte kullanımında daha fazla esneklik görüleceğine inanıyor. “Sahip olduğunuz özel blockchain ağını, açık bir ağ için ön hazırlık olarak düşünebilirsiniz. Biz bu konuda neler olacağını gerçekten merakla bekliyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!