Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM Neden Yükseliyor: Symbol Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir ayda yüzde 255 oranında değer kazanan Nem (XEM), beklenen Symbol güncellemesini 15 Mart’ta yayınlıyor. Peki yeni güncellemede neler var?

Nem; maliyetleri düşürmek ve kullanım kolaylığı sunmak adına Symbol platformunu geliştirdi. Nem NIS1, Symbol’e geçiş yapacak. 4 yıldır geliştirilen Symbol, işletmeler için güvenilir bir varlık değişim ağı olarak işlev görecek.

Nem NIS1’in yaratan ekip tarafından geliştirilen Symbol; Nem Group, Nem Ventures ve Nem Trading ile birlikte Nem ağının temel teknolojilerinden birisi haline gelecek. 

Symbol neler vadediyor?

Symbol, kullanıcı kaynaklı hatalara ve siber saldırılara karşı daha güvenli ve dayanıklı bir platform yaratmayı hedefliyor.  Symbol API’ları ile diğer blockchain ağlarına entegrasyon sağlanabilecek. Ayrıca hibrit blockchain teknolojisiyle çalışan Symbol, diğer ağlarla iletişim kurabilecek.

Katmanlı mimariye sahip olan platform, işlem süresini kısaltarak verimlilik ve hız vadediyor. Hızlanan işlemlerle birlikte maliyetlerin düşmesi de hedeflenenler arasında.

Symbol ağı, platform üzerinde geliştirilen uygulamaları kullanıcıların günlük kullanımına uygun bir şekilde sunmayı amaçlıyor. Platformda bulunan API’lar sayesinde geliştiriciler kolaylıkla uygulama geliştirme imkanı bulabilecek.

Symbol kullanan işletme ve projeler arasında; Ample, Mobi, Cyclebit gibi teknoloji şirketleri bulunuyor.

Symbol (XYM) token

Platform, kendi tokenı olan XYM’i kullanacak ve bu token ağdaki işlem ücretlerini ödemek için kullanılacak. Aynı zamanda Symbol’de node çalıştıran kullanıcılar, ödül olarak XYM token alabilecek.

15 Mart tarihindeki Symbol lansmanı için snapshot tarihi 12 Mart olarak belirlendi.

XYM’i listeleyeceğini açıklayan borsalar arasında; Poloniex, Gate.io, Bitrue, New Capital, Bitpanda, Latoken, Foblgate, Aex, BtcNext bulunuyor. Binance, Huobi, OKEx, KuCoin, Upbit gibi borsalar, henüz listeleme duyurusu yapmasa da snapshot’a destek verecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!