Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Şirketten Bitcoin Madenciliği İçin 155 Milyon Dolarlık Bütçe

Çinli şirket Zhongjia Bochuang (ZJBC), Bitcoin madenciliği için 155 milyon dolarlık bütçe ayırdığını açıkladı. Şirket, ilk etapta mayıs ayına kadar 2.000 adet ekipman temin edecek.

BTC Times’a göre 900 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan Zhongjia Bochuang, Çin’de görülen çevre kirliliği ve yasal zorluklara rağmen binlerce Bitcoin madencilik ekipmanı için bütçe ayırdı.

Alım işlemi nasıl gerçekleşecek?

Modern Consensus haberine göre, şirket yerel ASIC üreticisi MicroBT’nin ürettiği WhatsMiner serisi ürünlerden alacak. Açıklanan plana göre, iki yıl içerisinde alımlar gerçekleşecek. Tarafların konuyla ilgili anlaşma imzaladığı belirtildi.

Zhongjia Bochuang, Mayıs 2021’e kadar en az 2.000 adet ekipman alacak. Anlaşma çerçevesinde, ekipman sayısının iki yıl içerisinde 20.000’e tamamlanması bekleniyor.

Şirket için kripto para madenciliği ilk değil

Zhongjia Bochuang şirketinin yan şirketlerinden Changshi Telecommunication, 2018 yılından beri kripto para madencilik işleriyle uğraşıyor. Şirket, Changshi Telecommunication’ın 2018 yılında blockchain ve madencilikten elde ettiği kazancın 7.8 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti.

Fakat şirketin bulunduğu konum İç Moğolistanİç Moğolistan’da şubat ayında yayınlanan tasarruf planına göre, kripto para madencilik faaliyetlerinin tamamen durdurulması ya da faaliyetlerin sınır dışına çıkarılması bekleniyor. Bunun için nisan ayı sonuna kadar süre tanındı. Yapılan yasaklamalar, enerji tüketimi yapan birçok faaliyete kısıtlama getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!