Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antalya’da 4 Ölü: “Bitcoin Hayat Mahvediyor”

Mustafa Gider, Antalya’daki evlerinde anne ve babası ile ablasını tüfekle öldürdükten sonra intihar etti. Gider’in halası Nimet Güler, yeğeninin Bitcoin aldıktan sonra bunalıma girip böyle bir şey işlemiş olabileceğini söyledi.

DHA haberine göre Antalya’nın Muratpaşa İlçesinde yaşayan bir ailenin dört üyesi, 15 Mart günkü olay sonucu hayatını kaybetti. Pazartesi akşamı aileden haber alamayan yakınları, durumu arkadaşlarına bildirip evin kontrol edilmesini istedi. Akrabaların arkadaşları, üç katlı villanın kapısını açan olmayınca 112’yi aradı.

Olay yerine giden polis ekipleri Gülsen Işık Gider (65), Muzaffer Gider (73), Gamze Gider (45) ve Mustafa Gider’in (40) cansız bedenlerini girişteki mutfakta buldu.

“Bitcoin bazılarının hayatını mahvediyor”

Ailenin yakınları, cenazeleri bugün Adlı Tup Kurumu morgundan aldı. Mustafa Gider’in psikolojik sorunları olmadığını söyleyen hala Nimet Güler, yeğeninin Bitcoin aldıktan sonra “parasını kaptırdığını” ve arkadaşına borçlandığını söyledi.

Bir otelde fotoğrafçılık yapan Mustafa Gider, burada biriktirdiği yaklaşık 250 bin lira ile Bitcoin alıp zarar etti. Arabasını kaybeden ve arkadaşından 35 bin lira borç aldığı söylenen Gider, arkadaşının parayı acilen geri istemesi üstüne bunalıma girdi. Tüm bunların bir yıl içinde yaşandığını söyleyen Nimet Güler, şöyle konuştu:

“Bitcoin ve kripto para bazılarının hayatını mahvediyor. Ufaklar için çok güzel, çok büyük bir tuzak. Fakirler oynamasın, bu zengin işi. Fakirler de kaptırıyor kendini, sonu böyle oluyor.”

Ailesini tüfekle vurdu

Mustafa Gider’in, anne ve babasıyla kız kardeşini tüfekle öldürüp aynı silahla intihar ettiği tahmin ediliyor. Gider mutfakta annesi ve kız kardeşini vurduktan sonra üst kattaki babasını öldürdü.

Babasının bedenini zemin kata indiren şahıs, burada intihar etti. Mustafa Gider’in, çenesine dayadığı tüfeğin tetiğini ayak baş parmağı ile ateşlediği belirlendi.

Mustafa Gider’in çevresine yaklaşık 150 bin lira borcu olduğu belirtildi. Yerel haber kaynaklarından Antalya Hakkında’nın aktardığına göreyse Mustafa Gider’in teyzesi Nuran Esen, yeğeninin böyle bir borcunun olmadığını açıkladı. Esen, “Sanal para kayıpları oldu. Bilmeyenler (sanal para) oynamasın.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!