Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal’e Bağlı Venmo’yla Kripto Para Alınıp Satılabiliyor

PayPal’e bağlı olan Venmo, kullanıcılarına bugünden itibaren kripto para alma/satma ve cüzdanda tutma hizmeti sunacak. Venmo’nun hizmeti, PayPal’e benzer şekilde Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin için geçerli.

Venmo’ya kripto para hizmeti getireceğini geçen yıl duyuran PayPal, salı günkü basın duyurusunda işlemlerin bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Kripto paralarla işlem yapmak için gereken minimum işlem tutarı 1 dolar olacak.

Uygulama içinde işlem yapılabilecek

Venmo kullanıcıları, kripto para almak için uygulamadaki bakiyelerini veya doğrudan banka kartlarını kullanabilecekler. Alım/satım işlemlerinin uygulama içerisinde gerçekleşeceği aktarıldı.

Uygulamadaki kripto para özellikleri, şimdilik kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin erişimine açılmış durumda. Venmo, bu hizmeti “gelecek birkaç hafta içerisinde” tüm müşterilerine sunmayı planlıyor. Venmo’nun 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

PayPal’in açıklamasına göre şirket, kripto para hizmeti sunarken Paxos Trust Company’nin altyapısını kullanıyor. PayPal, kripto para sektörüne adım atabilmek için New York Finansal Hizmetler Departmanından Bitlicense almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!