Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cornerstone Advisors: Finansal Kuruluşların Çoğu Kripto Para Hizmetleriyle İlgili Değil

Kıdemli banka ve kredi birliği yöneticileriyle yapılan ankete göre, finansal kuruluşların yüzde 79’u kripto para hizmeti sunmakla ilgilenmiyor. Kripto para hizmeti vermekle ilgilenen kuruluşların oranı ise yüzde 2.

Finansal hizmet şirketi Cornerstone Advisors, Aralık 2020’de yapılan bankacılık anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, finansal kuruluşların büyük bir kısmı kripto para hizmetleri ve blockchain teknolojisine ilgi göstermiyor.

Kripto para hizmetlerine olan ilgi düşük

Bankaların yüzde 81’i kripto para yatırım hizmetleriyle ilgilenmezken yalnızca yüzde 1’i kripto para hizmetleriyle çok ilgilendiğini belirtti. Kredi birliklerinin ise yüzde 77’si kripto para hizmetlerine hiç ilgi göstermezken yüzde 3’ü çok ilgili olduğunu söylüyor.

kripto-para-banka-anket
Bankaların kripto para hizmetlerine olan ilgisi (en alt)

 

kripto-para-anket
Kredi birliklerinin kripto para hizmetlerine olan ilgisi (en alt)

Forbes haberinde, finansal kuruluşların kripto para yatırımına olan ilgisinin düşük olmasının sebebi olarak riskten kaçınma ve uyumluluk gösteriliyor. Fakat tüketiciler arasında kripto para yatırımına güçlü ve artan bir ilgi olduğu ifade ediliyor. Cornerstone Advisors’ın ABD’den 3.898 katılımcıyla yaptığı ankete göre kripto parası olan tüketicilerin yüzde 60’ı bankaların kripto para yatırım hizmeti sunması halinde kesinlikle bankayı tercih edeceğini ifade ediyor.

Finansal kuruluşların blockchainle ilişkisi 

Ankete katılan bankalar, blockchain teknolojisi kullanmıyor. Bu teknolojiye yatırım yapmayı ya da kullanmayı düşünenlerin oranı yüzde 1 seviyesinde olurken yüzde 28’lik kesim blockchain konusunu gündeme getirdiğini belirtiyor. Fakat radarında blockchain olmayanların oranı yüzde 71.

Kredi birliklerinin ise yüzde 4’ü halihazırda blockchain kullanırken yüzde 55’inin radarında bu teknoloji bulunmuyor.

Anket, ABD’de bulunan toplamda 260 banka ve kredi birlikleriyle gerçekleştirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!