Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Topluluğu Amazon İçin 200 Bin İmza Topladı

Amazon’un Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmesi için açılan kampanyayı neredeyse 204.000 kişi imzaladı. Kampanyanın hedefi, 300.000 kişiye ulaşmak.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmiyor. Change.org’da başlatılan imza kampanyasında, Amazon’a “Dogecoin’in gücünü gören şirketlerden birisi” olması için çağrı yapılıyor.

Kampanyada, “Dogecoin topluluğunun oluşturduğu büyük ivme ile Amazon’un Dogecoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmesinin zamanı geldi.” ifadesi yer alıyor.

Kampanyada neler söyleniyor?

Kampanya, dört yıl önce Mark E. isimli bir Dogecoin destekçisi tarafından oluşturuldu. Mark, kampanya metninde inovasyon konusunda lider olan Amazon’un Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmesi gerektiğini söylüyor.

Ayrıca Mark, Dogecoin’in “hızlı, ucuz ve stabil” olduğunu ifade ederek “diğer büyük kripto paralar arasında en düşük transfer ücretine” sahip olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte, kampanya metninde Dogecoin’in dünya çapında çeşitli işletme, kurum veya kişiler tarafından alım/satım aracı olarak kullanıldığı bilgisine yer veriliyor.

Destek verenlerin sayısı son dönemde yükseldi

Dört yıl önce açılan kampanya, iki yıl önce 20.000 destekçiye ulaştı. Kampanyaya destek olanların sayısı, 2021 yılında artış gösterdi. Üç ay önce 75.000’e çıkan destekçi sayısı, bir ay sonra 100.000’e yükseldi ve son iki ayda 200.000’i aştı. Yazım sırasında, imza verenlerin sayısı 203.922 oldu.

Elon Musk ile gündeme gelen Dogecoin, son dönemde yükseliş gördü. DOGE fiyatı, 20 Nisan’da CoinGecko’ya göre 0,418 dolara çıkarak ATH gördü. DOGE, 41.8 milyar doları aşan piyasa değeriyle en büyük ilk on kripto para arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!