Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen Papara İşlemlerini Durduracağını Açıkladı

Yerli kripto para borsalarından Bitexen, TCMB yönetmeliği yürürlüğe girmeden 1 gün önce Papara ile yapılan işlemleri durduracağını açıkladı. Yatırımcılar 29 Nisan 18:00’den sonra Papara’yla Türk lirası yatırmayacak ve çekemeyecekler.

Türkiye’de ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla entegrasyon sağlamış olan kripto para borsaları, TCMB’nin 30 Nisan’da yürürlüğe girecek yönetmeliği öncesinde ilgili kuruluşlar için açılmış ödeme kanallarını kapatıyor.

Banka aracılığıyla işlem yapılabilecek

Bitexen’in çarşamba günkü duyurusuna göre borsada Papara üzerinden TL yatırma/çekme işlemi yapanlar, bunu 29 Nisan 18:00’den sonra gerçekleştiremeyecek.

Borsa kullanıcıları, Türk lirası yatırma ve çekme işlemlerine Ziraat Bankası ve Fibabanka üzerinden 7/24 devam edebilecekler. Diğer bankaları kullananlar, EFT ve FAST saat ile limitleri kapsamında işlem yapabilecekler.

Bitexen, cumartesi günü Türkiye’de yürütülen kripto para regülasyonları ile ilgili “Devletimizin bütün kurumlarıyla yakın temas halinde, mevzuatlar dahilinde sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. … Yürütülecek her türlü çalışmada devletimizin yanında olacağımızı beyan ederek, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almayı kabul ettiğimizi vurgulamak isteriz.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!