Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano, Etiyopya Hükümetiyle İş Birliği Yapacağını Duyurdu

Beş milyon Etiyopyalı öğrenci ve öğretmen, Cardano teknolojisi ile buluşacak. Cardano, bu iş birliğini Afrika’daki dijital dönüşüm misyonları için çığır açıcı bir adım olarak nitelendiriyor.

Etiyopya, ulusal kimlik kayıt sistemini 2025’e yönelik hazırladığı dijital dönüşüm stratejisi kapsamında tasarladı. Kısa bir süre önce ulusal kimlik standardı yayınlayan Etiyopya, Cardano altyapısını kullanan Atala PRISM kimlik çözüm protokolünü kullanacak.

Cardano’nun paylaştığı gönderide, protokolün; eğitim alanında performans takibi, dijital doğrulama, eğitimi ve istihdamı artırma gibi alanlarda dijital kimlik takip hizmeti sunacağı bilgisi yer alıyor. Ayrıca Etiyopya, dijital dönüşüm stratejisi kapsamında Atala PRISM’in tarım, turizm, üretim gibi birçok sektörde kullanımı için de inceleme yapıyor.

Cardano’nun sistemi eğitim alanında nasıl kullanılacak?

Cardano, bu sistemle tüm okullarda öğrenci notlarının, davranışlarının, katılımlarının ve eğitimdeki başarılarının doğru bir şekilde takip edilmesinin sağlanacağını söylüyor. Öğretmenler de öğrenci davranışlarını bildirmek, ders programlarını yönetmek gibi çeşitli amaçlarla bu sistemi kullanacak.

Yeni hizmetin faydaları neler?

Cardano’nun sağlayacağı hizmetle öğrenciler blockchain onaylı dijital niteliklere sahip olacak ve üniversite, iş başvurusu gibi durumlarda hile yapma oranları düşecek. Aynı zamanda, iş verenler üçüncü taraflara gereksinim duymadan iş başvurusunda bulunanların bilgilerine yönelik doğrulama işlemi yapabilecek.

Sistemin aynı zamanda eğitim alanında görülen başarısızlıkların tespiti ve eğitim kaynaklarının gereken yerlere sunulmasında da fayda sağlaması bekleniyor.

Etiyopya, beş milyon öğretmen ve öğrenci için tablet ve internet hizmeti sağlıyor. Böylece Etiyopya nüfusunun yüzde 80’inin, yeni dijital kimlik hizmetiyle birlikte yüksek öğrenim ve istihdam fırsatına sahip olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!