Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aave’den Aşırı Teminatlandırılmış Stablecoin: GHO İçin Teklif Sundu

Merkeziyetsiz Finans (DeFi) protokolü AAVE, Amerikan Dolarına sabitlenecek olan GHO adlı merkeziyetsiz stablecoin’ini çıkarmak için yönetişime teklif sunuyor.

AAVE’nin kurucusu Aave Companies, merkeziyetsiz stablecoin’i için yönetişime teklif sundu. GHO adlı bu stablecoin teminat destekli olacak.

AAVE, GHO’nun, topluluğun seçeceği birkaç kripto para birimi tarafından destekleneceğini belirtti. AAVE kullanıcıları teminat olarak sağladıkları varlıkları stablecoin’i basmak için kullanabilecekler. Yapılan açıklamaya göre, varlıklar teminat olarak saklandıkları süre boyunca da getiri sağlayacak.

GHO, Ethereum ana ağından dağıtılan merkeziyetsiz bir stablecoin olacak. Kullanıcılar GHO basmak için belirli oranda teminat sağlamak zorunda olacak. Kullanıcı bastığı GHO’yu geri iade ettiğinde teminatını alacak, GHO protokol tarafından yakılacak.

GHO üreten kullanıcılardan alınan swap faizi, AaveDAO hazinesine aktarılacak.

Teklif ayrıca ‘danışmanlar’ olarak adlandırılan bir kavram ortaya koydu. Teklif onaylanırsa danışmanlar, GHO’nun güvenle üretilmesine ve yakılmasına yardımcı olacak. AaveDAO, GHO için teminat oranlarını piyasa koşullarına göre belirleyecektir.

Sonuç olarak GHO, merkeziyetsiz olacak, birden fazla varlık türüyle teminatlandırılabilecek, GHO karşılığında yatırılan teminatlardan faiz geliri elde edilebilecek ve Aave topluluğu tarafından yönetilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!