Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AAVE’nin Yeni Stablecoin Projesi GHO, Topluluk Tarafından Onaylandı

AAVE, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir topluluk oylaması sonucunda yerel stablecoin projesi olan GHO büyük çoğunlukla onaylandı.

Merkeziyetsiz lending platformu Aave, kısa bir süre önce topluluğuna yerel bir stablecoin projesi için teklif sundu. 28 Temmuz – 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen oylama, snapshot verilerine göre %99‘luk büyük bir üstünlükle stablecoin çıkarılması lehine sonuçlandı. Oylamaya toplamda 1793 farklı kullanıcı katıldı. Yapılan ilk açıklamalara göre piyasaya sürülecek bu yeni stablecoin projesinin sistemdeki diğer kripto para birimlerinden yaratılan teminat ile destekleneceği belirtildi.

GHO’ya sahip olmak isteyen kullanıcılar, Aave tarafından kabul edilen kripto para birimlerini lending platformuna yatıracak. GHO’yu kripto varlıklara karşı ödünç alan kişiler, stablecoin’i basmak için kullanılan temel teminattan faiz elde etmeyi sürdürecekler.

Kullanıcıların GHO’yu basmak için sundukları mevduatın, karşılığında alacakları GHO değerinden daha yüksek olması gerekecek, bu durum krediler üzerinde pozitif yönlü bir aşırı teminatlanma sağlayacak. Kullanıcılar bir borçlanma pozisyonunun geri ödemesini yaptığında ya da pozisyonları tasfiye edildiğinde, ödünç verilen GHO protokolden çıkartılmak üzere yakma işlemi (coin burn) gerçekleştirilecek.

 

Ayrıca Aave şirketi tarafından GHO stablecoin’i ile ilgili yapılan ilk açıklamada, topluluğun “GHO teklifiyle çok ilgili olduğunu ve inanılmaz derecede yararlı ve bilgilendirici geri bildirim sağladığı” ifadelerine yer verildi. DefiLlama verilerine göre Aave protokolü üzerinde toplamda 6,55 milyar dolar değerinde kilitli varlık bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!