Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı: ”Kripto Varlıkları Burada Kalıcı”

Avrupa Birliği için bir çok konuda mevzuat hazırlayan Avrupa Komisyonu, bu yıl kripto para birimlerinin yönetimi için düzenleyici bir değerlendirme yaptı. Yetkililerden gelen açıklamaya göre söz konusu değerlendirmenin temel sebebi, kripto para birimlerinin ”kalıcı olmaları”.

Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Valdis Dombrovskis, geçen hafta Cuma günü katıldığı bir komisyon sonrası yaptığı basın açıklamasında, üye ülkelerin, ekonomik bölge içerisindeki kripto para endüstrisini düzenlemeye yönelik hareketler konusunda destekleyici olduğunu vurguladı.

”Biz bunun yanı sıra kripto-varlıkları ile ilgili güzel bir fikir alış verişi de yaptık. Bize göre kripto-varlıkları kalıcı olacak. Mevcut kargaşaya  rağmen , bu market büyümeye devam edecek.”

Başkan yardımcısı bunun yanı sıra ilk dijital para arzlarının (ICO), alternatif finansman konusunda önemli bir alternatif olabileceğini de vurguladı.

”Geçtiğimiz yıl, ICO’lar 6 milyar doların üzerinde fon toplanmasına yardım etti ve bu yıl bu miktar çok daha büyük olacak.”

Dombrovskis’e göre şu an karşılarında duran en büyük problem, ”kripto varlıkları kategorize edip sınıflandırırken” Avrupa Birliğinin mevcut finansal piyasa kurallarını mı kullanması gerektiği, yoksa kripto para birimlerine adanmış yeni birer çerçeve mi oluşturması gerektiği konusunda bir karar vermek.

”Bu bağlamda, şu an kripto varlıklarının düzenleyici haritalandırması dediğimiz şey üzerinde Avrupa Denetimsel Yetkililer kurumu ile bu sorulara cevap vermek için çalışıyoruz. Bu söz konusu durum hakkında sağlam bir zemin hazırlayacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment