Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Canada Yetkilisi Ross Zhang: DEX İşlem Oranları Günlük Traderlar İçin İyi Değil

Huobi Canada‘nın genel müdür Ross Zhang, geçtiğimiz günlerde katıldığı FinTech Canada 2018 konferansında merkeziyetsiz borsalar (DEX) hakkında düşüncelerini paylaştı. Zhang konuşmasında merkeziyetsiz borsaların yeni ve heyecan verici olmalarına rağmen, sıkıntılı olduklarını da ifade etti:

”Bir çok kazanç temel olarak işlem ücretlerinden yapılmakta. Bu sebeple biz olaylara müşterini perspektifinden bakıyoruz. Şu an için piyasada bir çok spekülatör uzun vadeli yatırım düşünmüyor. Onlar aynen bugün olduğu gibi, platform üzerinde sık trade işlemi yapıyorlar. Merkeziyetsiz borsalar ile, toplamda üç farklı konsensüs mekanizması mevcut. İşlem hızı merkeziyetsiz borsalar için çok hızlı olmadığından dolayı, biz merkezi borsaların yaptığı gibi işlem hacmini arttıramıyorlar. İşte bu yüzden işlem ücretini bir süre daha ortalarda olacak bir unsur olarak görüyoruz. İşlem hızımız onlara kıyasla daha fazla olduğu için, ücret de bu yönde değişim gösteriyor.”

Dünyanın bazı en büyük merkeziyetsiz borsalarının işlem hacimlerine baktığımızda, söz konusu durum Zhang’ın ifadeleri ile paralellik çizmekte. Dünyanın en büyük ve en çok konuşulan merkeziyetsiz borsası IDEX bile, günlük sadece 2 milyon doların üstünde bir ticari hacim elde edebilmekte.

Borsalar ve Banka İlişkisi

Belki de günümüzde borsaları en çok zorlayan konulardan bir tanesi bankalarla olan ilişki. Zhang konferans esnasında yaptığı açıklamasının devamında, Huobi’nin çoğunlukla zaten itibari para – kripto para işlemleri olan bankalarla ortaklık kurduğunu açıkladı.

”Bir banka ile konuştuğumuzda, sadece mevcut çıkar ilişkisi yerine uzun vadeli kalıcı bir ortaklık talep ediyoruz. ”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment