Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Blockchain Sigorta Endüstrisini Yeniden Şekillendiriyor

ResearchAndMarkets.com kaynağında yayınlanan, Peer2Peer Insurance Global 2018 araştırmasına göre, Blockchain teknolojisi ve eşler arası (P2P) sigorta modeli dünya çapında sigorta endüstrisini yeniden şekillendiriyor.

Araştırmaya göre, küçük bir grubu, aile üyelerini veya aynı ilgi noktalarına sahip bir grup arkadaşı kapsayan P2P sigorta modeli, temel olarak birbirinin çıkarını korumaya dayalı bir model. Söz konusu sigorta modelinde her sigortalanmış üye, grubun risk profili konusunda ortak bir sorumluluk payına sahip.

Bu sayede grup veya aile üyeleri kurum için en çok faydayı elde etmek için, risk profilini ellerinden geldiğince minimum düzeyde tutmaya çalışmakta.

”Blockchain teknolojisi kullanan ve kendi kendini yönetmeye dayalı olan yeni bir eşler arası sigorta modeli çok yakın zamanda ortaya çıktı. Kendi kendini yönetme modelinde, topluluk içerisindeki sigorta sahipleri, poliçe kurallarını belirleme, yeni üyeleri kabul etme, ödemeleri karşılama gibi bütün sigorta işlemlerine ortak bir şekilde karar veriyor.”

Ancak araştırmacılara göre sigorta sağlayan kulüp üyelikleri ile eşler arası sigorta modelinin arasında çok kesin bir çizgi mevcut.

” Bu modelde yönetimin tamamı yazılım veya akıllı kontratlar tarafından sağlanılabilmekte.”

Bunun yanı sıra her geçen gün daha fazla sigorta şirketi kendilerini P2P sigortacılık modelini benimsemiş startup firmaları ile rekabet içerisinde buluyor ve bu yeni blockchain tabanlı sigortacılık modeli dünyaya yayılıyor.

”Sigortacılar ve brokerlar tehdit gerçek olup olmasa bile, bundan yeni fikirler öğrenip öğrenemeyeceklerini düşünmeliler.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment