Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Yöneticisi Konuştu: Kripto Paralar ve Libra İçin Regülasyon Hazırlığı

Avrupa Komisyonu’nun yapılan son toplantısında ekonomik anlamda yaşanan son gelişmeler ile ilgili olarak açıklamalar yapan birliğin üst düzey yöneticisi Valdis Dombrovskis, kripto para regülasyonları konusunda oldukça ilgi çekici ifadeler kullandı.

Avrupa Komisyonu’nda Euro ve Finansal Hizmetler Birimi’nde başkan yardımcısı olarak görev yapan başarılı yönetici, yaptığı açıklamada Libra ve diğer kripto paralar için birliğin ortak bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şu anda bloğun finans başkanı olan ve bir sonraki dönemde yeniden bu görevde kalmak isteyen eski Letonya başbakanı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Avrupa olarak Libra gibi kripto paralara karşı ortak bir yaklaşıma sahip olmalıyız. Ben de bu konuda yeni bir regülasyon yaklaşımı önereceğim. Bu alanda regülasyon hamleleri yaparsak haksız rekabeti önler, siber güvenlik konusunda ön plana çıkar ve finansal stabilitemize katkı sağlarız.”

Bu açıklamalardan da görüleceği üzere Libra’nın durumu, regülatör kurumları harekete geçirmiş durumda. Almanya ve Fransa’nın Libra’yı yasaklama kararı aldığı, ABD’nin de işi yokuşa sürme eğiliminde olduğu bir denklemde, bakalım önümüzdeki dönemde neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment